Små människor, stora drömmar. Anne Frank (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Små människor, stora drömmar
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Little People, Big Dreams: Anne Frank
Illustratör/Fotograf
Sveta Dorosheva
Dimensioner
248 x 202 x 9 mm
Vikt
350 g
SAB
Lz Frank, Anne
ISBN
9789189087897

Små människor, stora drömmar. Anne Frank

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-15
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
VÅR TIDS MEST VÄLKÄNDA DAGBOKSSKRIVARE

Anne Frank föddes i Tyskland och växte upp i en varm och kärleksfull familj. När andra världskriget bröt ut tvingades familjen fly till Amsterdam där de levde gömda i ett dolt rum under flera år. Som 13-åring började Anne skriva dagbok. I den skrev hon om rädslan att familjen skulle bli upptäckta och arresterade, men även om tron på människors godhet och hoppet om att kriget en dag skulle få ett slut.

Den oemotståndliga serien Små människor, stora drömmar utökas med boken om Anne Frank. Med ett lättsamt språk introduceras barn mellan 6-9 för den unga Anne Frank, hennes liv i fångenskap och rädsla, men också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom makalöst vackra och starka illustrationer är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundra tusentals andra utsattes för under andra världskriget. Boken om Anne Frank är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små människor, stora drömmar. Anne Frank
 2. +
 3. Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små människor, stora drömmar. Malala Yousafzai av Maria Isabel Sánchez Vegara (kartonnage).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Små människor, stora drömmar. Anne Frank. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok!
  @tant_edna, 26 december 2021

  Hur många av oss har inte läst "Anne Franks dagbok"? Genom sida efter sida av ett barns innersta tankar och funderingar har vi berörts, förundrats, förfärats och fört minnet av henne vidare. Genom denna bok, en barnbok om Annes liv, kan vi nu även introducera henne och hennes berättelse för våra barn.

  Anne Frank är bara fyra år när nazistpartiet tar makten i Tyskland. Anne och hennes familj flyr till Nederländerna i hopp om att kunna leva ett tryggt liv. Men snart ockuperar Hitler oc... Läs hela recensionen

 2. Superb
  Bokdjungeln , 16 november 2021

  Jag har en förkärlek till böcker där en, barn som vuxen kan lära sig något. Detta är därmed anledningen till varför jag gillar serien Små människor, stora drömmar,barnen får lära sig om viktiga människor i historien. Jag kommer ihåg första gången jag läste Anne Franks dagbok. Jag har också ett minne av att jag blev väldigt tagen av boken. Att barn i en ännu yngre ålder kan lära sig om henne tycker jag därför är väldigt bra. Texten är lagom lång per sida och den passar 6-9åringar. Om jag ska ... Läs hela recensionen

 3. Så viktig.
  Bokhyllaniskuggan, 6 oktober 2021

  ❥ Recension

  Den här bokserien är så fantastisk och en storfavorit hos mig! Just den här boken vill jag lyfta lite extra och varför kan ni nog gissa. Hat och främlingsfientlighet är så otroligt viktigt att samtala om, särskilt med barn, och berättelserna från Andra världskrigets överlevande måste fortsätta höras och läsas för vi får aldrig glömma.

  Den här boken om Anne Frank har väldigt uttrycksfulla illustrationer. Att de är svartvita tillför ett extra allvar och ger ... Läs hela recensionen

 4. En stor förebild vars historia berör.

  En stor förebild som berör på djupet med sina dagsbokanteckningar. Frågan är vad som kunnat hända om hon hade fått leva?

  Enda sedan jag lade händerna på min första version av "Anne Franks dagbok" har jag varit fascinerad av Anne och hennes liv. Jag har läst mängder av böcker om Anne av människor som träffat henne eller kände henne under hennes tyvärr allt för korta leverne. Men jag återvänder Alltid till dagboken.

  Det här en bok som berättar om Anne och hennes liv med hjälp... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Isabel Sánchez Vegara