Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2021-05-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
Project Hail Mary
Dimensioner
218 x 145 x 43 mm
Vikt
708 g
SAB
Hce
ISBN
9789189087941
Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden (inbunden)

Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-04
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  39 79
Visa alla 1 format & utgåvor
Ny bok av författaren till THE MARTIAN

Andy Weirs nya sci-fi-klassiker är en Dan Brown i rymden. En smart och dystopisk rymdskildring för alla som älskade Interstellar.

Ryland är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden. Om han misslyckas innebär det slutet för mänskligheten.

Men det vet inte Ryland, för han vet ingenting. Inte ens vem han själv är.

Miljontals mil hemifrån, med endast två döda astronauter som medpassagerare, inser Ryland att han måste rädda sig själv, för att kunna rädda världen. Men först måste han ta reda på vem, eller kanske snarare vad, det är som plötsligt gör honom sällskap.

UPPDRAG HAIL MARY handlar, som The Martian, om en övergiven rymdhjälte och den vetenskapliga humorns uppfinningsrikedom. Det är en sylvass, smart och dystopisk rymdskildring som bjuder på underhållande problemlösning och häpnadsväckande förvecklingar som tar oss långt bortom vår vildaste fantasi.

Inget mindre än ett sci-fi-mästerverk! En känslomässigt intensiv och djuplodande roman som kommer att få dig att läsa hela natten tills ögonen blöder. Kirkus Reviews (Starred review)

Ett fängslande porträtt av mänsklig uppfinningsrikedom och förmågan att överleva som leder till ett oväntat gripande slut. En riktig vinnare. Publishers Weekly (Starred review)

Weir är tillbaka med besked Karaktärsbeskrivningar och dialog sprudlar av energi och romanen befäster hans plats som en äkta stjärna på sci-fi-himlen. Booklist (Starred review)

Vecklar ut ändlösa vetenskapliga pussel där mänskligheten står på spel, [boken] har allt som fans av old school SF (som jag) älskar En roman som hade glatt Robert A. Heinlein och Isaac Asimov. George R.R. Martin

Andy Weir är rymdnörden som fick sitt första programmerarjobb vid femton års ålder. Han släppte sin debutroman, The Martian, ungefär samtidigt som det upptäcktes vatten på Mars och boken gick raka vägen upp till en första placering på New York Times. Efter att ha sålt mer än tre miljoner böcker runt om i världen, och närmare 50 000 exemplar bara i Sverige, är förväntningarna höga på hans nästa rymdäventyr. Inte minst som det ännu gång handlar om en ensam hjälte som tvingas förlita sig på sin egen intelligens för att överleva.

Efter succéfilmen The Martian, planeras nu Uppdrag Hail Mary att filmatiseras, med Ryan Gosling i rollen som Ryland Grace.

 

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant historia men biologiskt lite otroligt¿
  Bokmal, 13 oktober 2021

  Läste Andys The Martian och hans sätt att beskriva tekniska lösningar är ganska trovärdiga i den boken vilket gjorde att jag inte hakade upp mig på tekniska och fysikaliska orimligheter som ibland kan förstöra en bra SciFi historia. Kan tyvärr inte säga det samma om Hail Mary, men det hindrar inte boken från att vara rätt underhållande ändå som helhet.

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 15 september 2021

  Uppdrag Hail Mary börjar med att huvudpersonen vaknar upp, full med elektroder och med kroppen invaderad av slangar. Hans två rumskompisar har varit döda väldigt länge. Något måste vara allvarligt på tok.
  Han har ingen aning om vem han är eller var han är, men han har inte förlorat sitt sinne för ironi. De galghumoristiska kommentarerna om läget får mig att fnissa högt samtidigt som de visar hur allvarlig situationen är.
  Hans person, hans tidigare liv och hans nuvarande situation är e... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Andy Weir