Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2019-12-06
Förlag
Stevali
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
176 g
SAB
Lz Betting, Lukas
ISBN
9789189097308

Lukas Betting : så spelade jag bort 20 miljoner på ett år

(21 röster)  |  Läs 19 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-12-06
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lukas har allt. Fru, barn, nybyggt hus och ett chefsjobb han trivs med.

När han blir sjukskriven efter en olycka drar rastlösheten och spelreklamen in honom i en värld han inte upplevt förut. Hans grå vardag får nytt ljus i spänningen och i början vinner han stort. VIP-managers från spelbolagen älskar honom, de blir snabbt hans vänner och de belönar honom med allt från iPhones till bonusar och lyxiga resor. Men pengarna tar snabbt slut och när Lukas tagit alla Blanco- och sms-lån som finns börjar han låna pengar från familj och vänner. Han säger att han gör investeringar men i själva verket spelar han bort alltihop hemifrån soffan.

Ett år efter första spelet har Lukas omsatt 200 miljoner kronor hos spelbolagen och är skyldig 30 personer som står honom nära över 15 miljoner kronor. Snaran dras åt och snart förstår långivarna runt om honom att något inte är som det ska. Telefonen är aldrig tyst, alla vill ha sina pengar tillbaka. Lukas vill inte ge upp, bara rätt satsning går in så kommer allt att lösa sig!

Det här är en sann historia om hur en människa utan spelbakgrund kan dras in i ett så pass grovt spelmissbruk att han utan att blinka satsar 420 000 på att det ska bli mer än ett mål i en match. Det är också en historia om psykisk ohälsa, om manipulativa spelbolag och om vad som händer när man inte vågar berätta sanningen. Idag lever Lukas ensam och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Den här boken är ett försök till att betala tillbaka, alla Lukas intäkter går till de drabbade. Det är också en bok skriven i förhoppning om att någon därute ska kunna sluta spela och våga berätta innan det är för sent.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lukas Betting : så spelade jag bort 20 miljoner på ett år
 2. +
 3. Mina krig : Politik och diplomati i fredens tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina krig : Politik och diplomati i fredens tjänst av Carl Bildt (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Lukas Betting : så spelade jag bort 20 miljoner på ett år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt gripande och inspirerande!

  En helt otroligt gripande resa som får en att stanna upp, tänka till och vilja veta mer. Berättelsen är så fantastiskt bra upplagd och innehåller tydliga delar av hur allt gick till. Den inspirerar och är en ögonöppnande bok för sanning och verklighet kring spelmissbruk och livet i sig. Lukas som delar denna resa är så otroligt ödmjuk och fin som människa och jag önskar honom allt det bästa!

 2. Rekommenderas starkt
  Alex D, 10 augusti 2020

  Starka känslor och bra bok! Rekommenderas för alla så som spelare eller de som inte vet vad spel är!! Bara köpa och läsa

 3. Grymt Lukas
  Selam Berhane, 15 mars 2020

  En fantastisk läsvärd berättelse. Styrkan du har är otrolig. Från att insjukna i denna hemska sjukdom till att fullt ta på dig ansvaret och kämpa dig tillbaka, samt hjälpa andra i samma sits. Har lyssnat på ljudboken och nu hoppas jag att den även kommer ut som film eller liknade, skulle vara bra i utbildningssyfte.

 4. Magiskt
  Felicia , 17 februari 2020

  För och vara en tjej med lässvårigheter så lyckades jag nästan läsa ut hela boken på flyget. Wow wow wow. En bok som inte bara skriver om Lukas men också får en att inse hur snabbt man kan nå botten och livet vänder. Men samtidigt så avslutar han så stark med att resa sig. Och visar att man kan resa sig från allt. Tack snälla för denna bok ❤️

 5. Masterpiece!
  Louise Axelsson, 12 februari 2020

  Jag vill bara säga TACK TACK och åter TACK för den här magnifika boken. Jag greps med under hela resan och herregud vad jag blev berörd. Lukas, you are a fighter and god bless you❤️ This book is a masterpiece👌

 6. Oerhört bra!
  Ann-Louise, 2 februari 2020

  I en tid där spelreklamer tar över så är det inte konstigt att så många faller i träsket, usch för spelbolagen. Makalöst bra bok! Ger den 10 av 10 helt klart. En bok som bör läsas av alla!

 7. Ett verk av ren magi!
  Wilma Hedvigsdotter, 15 januari 2020

  Ett verk av ren magi! Bryggde en kaffekanna och spenderade min Söndagskväll med att läsa denna bok. Herregud vad spännande och nervöst samtidigt. Jag önskar Lukas all lycka i framtiden och säger tack för att du vågar gå ut med din historia. MÅSTE LÄSAS!

 8. Så är verkligheten
  Ami, 2 januari 2020

  Det här är inte fiktion, det är verkligheten för många. Ett människoröde som finns mitt ibland oss MEN hjälpen finns

 9. Tack!
  Jörgen.W, 2 januari 2020

  Jag har personligen haft spelproblematik i över 30 års tid. Jag har en son som tagit sitt liv p.g.a spel. I alla dessa år så har spel varit helt TABU. Vi pratar alldeles för lite om spel tyvärr. Därför är jag oerhört tacksam att den här boken nu är släppt. Den grep tag i mig och hustrun likaså. Vilken inspiration "Lukas". Du är en kämpe och jag är så glad att du delar med dig av din berättelse. Den här rekommenderas till alla. Tack ännu en gång för en fantastisk bok. //Jörgen

 10. Omtumlande och berörande
  Thess, 2 januari 2020

  Rekommenderar alla att läsa då man verkligen får en känsla av hur Lukas verkligen mår. Man känner sig sjukt tacksam över sitt eget liv när man läst om hans historia. Man lär sig att uppskatta sig själv mer!

 11. Stor eloge!
  Klara Sigurdsson, 30 december 2019

  Stor eloge till denna otroligt välskrivna, gripande bok. Tårar som rinner, stress, panik, spänning, man kan inte önska sig mer av en bok. En storsäljare, det är jag övertygad om!

 12. 2019 års bästa bok
  Victoria Ludvigsson, 28 december 2019

  1 dag! Precis så snabbt läste jag ut denna bok. Lukas är underbar och jag vill tacka för att jag fick ta del av denna gripande historia. Det här är utan tvekan den bästa boken jag har läst! Jag grät floder när jag läste😢😢 Här har ni 2019 års bästa bok utan tvekan❤️

 13. En bok som innehåller allt!
  Lisa Axelsson, 21 december 2019

  En läsning som genererade i många tårar. En otroligt genuin berättelse med en bra struktur från början till slut. Enligt mig så kan inte en bok erbjuda mer. Den berör beroendeproblematik samt psykisk ohälsa. Alla, och då menar jag ALLA bör läsa den här. Kan inte mer än längta till uppföljaren kommer. Jag kommer starkt rekommendera den här till alla jag känner. Tack!

 14. Alla borde läsa denna!
  Alwaysaneagle, 19 december 2019

  En otroligt gripande berättelse om hur lätt det är att hamna i spelmissbruk FÖR ALLA. En bok som alla borde läsa, såväl ungdomar som är på väg in i vuxenlivet som de som har några fler år på nacken. En stark ögonöppnare som tydlig visar alla vem som helst kan falla dit. Boken är väldigt bra skriven med bra struktur och ett bra flyt i berättandet; när jag väl hade börjat så ville jag knappt lägga ifrån mig boken. Tack till Lukas som har haft modet att resa sig upp och berätta sin historia; för... Läs hela recensionen

 15. Viktig och bra Bladvändare
  Sophie Anne Hinks, 19 december 2019

  Otroligt viktig bok om spelmissbruk som alla borde läsa! Välskriven och spännande. Rekommenderas varmt för den som vill utveckla sin kunskap om spelmissbruk och boken bidrar till att ytterligare kunna problematisera fenomenet i samhällsdebatten.

 16. Fantastisk
  Vanessa, 19 december 2019

  Jag har aldrig läst ut en bok så snabbt! Boken berörde mig verkligen och kunna dela sin historia för att hjälpa andra är helt fantastisk. Ni MÅSTE läsa den!

 17. Magnifikt!
  Simon N., 19 december 2019

  Jag grät som ett litet barn när jag läste denna fantastiska bok. Tack för att ni lyfter detta viktiga ämne som verkligen ruinerar liv (det vet jag av egen erfarenhet). En bok som bör läsas av alla människor då den lyfter spelberoende samt psykisk ohälsa. När vi möter människor dagligen så har vi ingen aning om vad den personen kämpar med. Vi behöver prata om detta. Jag hoppas att många ungdomar där ute tar till sig detta och aldrig börjar spela. Tack för en magnifik, välskriven och otroligt gripande historia.

 18. Magiskt!
  Simon89, 18 december 2019

  Vilken bok! Har aldrig någonsin läst ut en bok så här snabbt. Herregud, denna boken har allt. Spänning, stress, glädje, tårar, ALLT! hade det funnits fler än 5 stjärnor så hade jag gett det, FULL POTT! Bra jobbat "Lukas Betting" och Josefine Linden.

 19. Årets bok!
  Mandisen, 18 december 2019

  Läser mycket böcker men det här var det bästa, finaste och mest spännande jag har läst.
  Att en människa kan gå igenom så mycket men ändå resa sig upp är för mig ofattbart. Jag läste första sidan, därefter var jag fast och kunde inte släppa taget om boken. Det var som att jag själv var "Lukas" och jag kände hans stress. Tycker att alla bör läsa denna bok. Tack för en fantastisk fin läsning! Jag fällde en och annan tår.

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av Josefine Lindén