Masochisten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2022-04-21
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Ann-Sofie Öman
Originaltitel
Mazohistka
Dimensioner
200 x 135 x 27 mm
Vikt
452 g
SAB
Hce
ISBN
9789189105379

Masochisten

Inbunden,  Svenska, 2022-04-21
249
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Masochisten flirtar Katja Perat med det förra sekelskiftets stora författarskap för att vända på perspektivet för Freuds fallstudier, skriva fram den plågade och övergivna Leopold von Sacher- Masochs dotter Nadas brott mot konventionerna för att få sin frihet, och den kvinnliga masochismen i att ge kropp åt alla männens smärtor och bördor.

Wiens socitetsliv håller Nada i samma kvävande grepp som korsetten hon tvingas bära. Österrike-Ungern står inför en politisk, social och kulturellt turbulent tid, men fin-de-siècle-konstnärerna verkar mest fascineras över Nada som Leopold von Sacher-Masochs dotter.

Hon törstar efter att få vara människa i sin egen rätt. Längtar efter att få utlopp för den åtrå hon kän- ner, men också att få en insyn i den värld som uteslutande tycks vara för män.

Hon väljer att gå sin egen osäkra väg, den enda väg som kan leda till frihet.

Katja Perat är född 1988 i Ljubljana och gjorde en storslagen debut med diktsamlingen De bästa har fallit. Efter det har hon utkommit med ytterligare en diktsamling, essäsamlingen Make America Graspable Again och romandebuterar med Masochisten. Perat är doktor i kreativt skrivande vid Washington Univversity i St Louis. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sitt författarkap både i Slovenien och USA och har för Masochisten nominerats till Dublin Literary Award.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Masochisten
 2. +
 3. Kompression

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kompression av Emil Boss (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katja Perat

 • De bästa har fallit

  Katja Perat

  Slovenska Katja Perat är född 1988 och gjorde en omvälvande, storslagen och prisbelönt debut med De bästa har fallit . Här möter vi en högljudd dikt, politisk och full av ironi och som också rymmer gott om blinkningar till filosofi- och litteratur...

 • The Masochist

  Katja Perat

  Designed as a historical novel, The Masochist forges an intimate portrait of a young, tenacious woman who, in uncertain times at the end of the 19th century, chose an uncertain path - the only path that could lead her to freedom. On Christmas Eve ...