Masochisten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2022-04-21
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Ann-Sofie Öman
Originaltitel
Mazohistka
Dimensioner
200 x 135 x 27 mm
Vikt
452 g
SAB
Hce
ISBN
9789189105379
Masochisten (inbunden)

Masochisten

Inbunden Svenska, 2022-04-21
245
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I Masochisten flirtar Katja Perat med det förra sekelskiftets stora författarskap för att vända på perspektivet för Freuds fallstudier, skriva fram den plågade och övergivna Leopold von Sacher- Masochs dotter Nadas brott mot konventionerna för att få sin frihet, och den kvinnliga masochismen i att ge kropp åt alla männens smärtor och bördor.

Wiens socitetsliv håller Nada i samma kvävande grepp som korsetten hon tvingas bära. Österrike-Ungern står inför en politisk, social och kulturellt turbulent tid, men fin-de-siècle-konstnärerna verkar mest fascineras över Nada som Leopold von Sacher-Masochs dotter.

Hon törstar efter att få vara människa i sin egen rätt. Längtar efter att få utlopp för den åtrå hon kän- ner, men också att få en insyn i den värld som uteslutande tycks vara för män.

Hon väljer att gå sin egen osäkra väg, den enda väg som kan leda till frihet.

 

Katja Perat är född 1988 i Ljubljana och gjorde en storslagen debut med diktsamlingen De bästa har fallit. Efter det har hon utkommit med ytterligare en diktsamling, essäsamlingen Make America Graspable Again och romandebuterar med Masochisten. Perat är doktor i kreativt skrivande vid Washington Univversity i St Louis. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sitt författarkap både i Slovenien och USA och har för Masochisten nominerats till Dublin Literary Award.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Masochisten
  2. +
  3. Intill vanvett, intill döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intill vanvett, intill döden av Kirsten Thorup (inbunden).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katja Perat