Förstörelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2024-03-14
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Janina Orlov
Originaltitel
Hävitys
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
Dimensioner
197 x 137 x 34 mm
Vikt
650 g
ISBN
9789189105690

Förstörelse

Inbunden,  Svenska, 2024-03-14
289
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under en nattlig joggingtur känner A igen en kvinna från det förflutna. Ett möte som blir början på mörka minnen från skolåren i Åbo på 1990-talet. Minnen som försökt förträngas, ett mörker det inte finns ord för men som ändå måste uttryckas. Bit för bit faller minnena av en skolgång präglad av det våld som kallas mobbning på plats. Ett våld som inte skulle accepteras någon annanstans i samhället än i skolan. Där den gruppanda som får barn att stöta ut och slå andra barn sanktioneras av vuxenvärlden.

Förstörelse är en roman som skapar obehag genom litteraturens förmåga att berätta sanningen när inga andra sätt återstår. Att berätta om ett barn som nära nog förstördes, en stad som gång på gång har förstörts och en planet som förstörs i detta nu.

En roman om A och Ira. En roman om skolvåld, utsatthet och orättvisa. En roman om mobbningens skoningslösa följder och konsekvenser.

Iida Rauma är född 1984 och bosatt i Åbo. Hon debuterade 2011 och har utkommit med tre prisbelönta romaner. Hennes tredje roman, Förstörelse, tilldelades Finlandiapriset, Finlands mest prestigefyllda litterära pris, och fick EU:s Litteraturpris hedersomnämnande med motiveringen ett litterärt mästerverk och unikt konstnärligt arbete .

Vid sidan av sitt författarskap är Rauma också grundare av ett pornografiskt queerfeministiskt magasin och återkommande debattör i sociala och samhälleliga frågor i Finland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förstörelse
  2. +
  3. Nattens skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattens skola av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Iida Rauma