Belladonna (inbunden) NY
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2024-05-29
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Djordje Zarkovic
Originaltitel
Belladonna
Medarbetare
Kolmisoppi, Mats (red.) / Alm, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 135 x 33 mm
Vikt
606 g
ISBN
9789189105706

Belladonna

Inbunden,  Svenska, 2024-05-29
325
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Andreas Ban är en författare som inte längre skriver, en psykolog som inte längre analyserar, en akademiker som tvingats lämna universitetet. Medan hans kropp sakta förfaller går han i Rovinj ensam igenom det han kommer att lämna efter sig: sin forskning, sina böcker, läkarjournaler och fotografier. Han minns tidigare kollegor, vänner och kärlekar, liksom de tragedier som präglat världen under hans livstid: andra världskriget, Förintelsen, Jugoslavienkrigen, 2000-talets flyktingkriser.

Han ser dess offer och manar oss att aldrig glömma deras namn. Att vi måste minnas fasorna som vi så enkelt förtränger för att istället fylla det förflutna med tomrum. Vi får aldrig lura oss själva att tro att fascismen någonsin försvinner, den vilar endast i väntan på att åter accepteras och omfamnas.

Dasa Drndic (1946 2018) var författare, kritiker, dramatiker och en av Centraleuropas främsta skildrare av vår närliggande historias största fasor. Hon föddes 1946 i Zagreb och studerade i Belgrad för att senare undervisa i Kanada och USA. Hon debuterade 1982 som romanförfattare och gav ut ett dussintal böcker. 1990 lämnade hon Belgrad för Rijeka där hon var verksam vid universitet och en kritisk intellektuell röst som bland annat förespråkade ett gemensamt språk för kroater, serber, bosnier och montenegriner.

Drndi är sedan tidigare utgiven på svenska med den hyllade dokumentärromanen Sonnenschein.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Belladonna
  2. +
  3. Efterklang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efterklang av An Yu (inbunden).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dasa Drndic