Rilkes hundar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-12-21
Förlag
Bokförlaget Faethon
Medarbetare
Kamarade (red.)
Dimensioner
295 x 247 x 14 mm
Vikt
842 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789189113268
Rilkes hundar (häftad)

Rilkes hundar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-12-21
219

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rilkes hundar är en ny skriftserie startad av Jan Arnald, Petra Gipp, Lukas Göthman, Ingemar Haag, Jan Holmgaard och Kamarade. Tanken är att hitta nya, oväntade, konstnärliga och kreativa sätt och arbeta med konst, litteratur och filosofi och att hitta nya utgångspunkter för ett gränsöverskridande tänkande kring estetiska frågor. Ambitionen är att varje volym i den nya skriftserien skall betraktas som resultatet av ett experiment. Inför arbetet med den första volymen har vi valt att utgå från Rilkes märkvärdiga icke-roman Malte Laurids Brigge. Den skildrar en ung man med författarambitioner som kommit till Paris, där han i utanförskap och fattigdom försöker förstå sig själv och tillvaron. Intrycken från den myllrande staden överväldigar honom och blandas med utförliga tillbakablickar på barndomen och livet på släktgodset Ulsgaard. Ständigt brister fästpunkterna för tillvaron och för den egna identiteten, som är försatt i ett tillstånd av oavbrutet sökande, i ett permanent tillstånd av desorientering. Både nuet och det förflutna framstår som fantasmagorier. Rilke tycks genom Malte skildra det moderna medvetandet genom ett fundamentalt existentiellt utanförskap. Malte uppfattar människor, platser och till om med den egna kroppen som någonting främmande, gåtfullt och åtkomligt. Känslan förstärks genom att allt levande från första raden i texten beledsagas av en dödsskugga. I Rilkes konstnärliga studie över människans existentiella villkor, ständigt på gränsen till desorientering, utanförskap, förfrämligande och död, erbjuder just hundarna märkligt nog en fixpunkt av trygghet, gemenskap och identitet genom berättelsen om Malte. Det är vår förhoppning att skriftserien skall kunna fungera som en sådan fixpunkt för läsaren i vårt eget tidevarv. Inte genom att förenkla och förklara, utan genom att experimentera, frilägga och problematisera.

Medverkande: Dimen Abdulla, Christian Andersson, Jan Arnald, Iréne Berggren, Lars Blomqvist, Nadine Byrne, Thomas Elovsson, Aris Fioretos, Jens Fänge, Andreas Gedin, Petra Gipp, Lukas Göthman, Ingemar Haag, Maria Hall, Henning Hamilton, Malin Hederus, Jan Holmgaard, Ann Jäderlund, Johan Nobell, Linda Pedersen, Magnus af Petersens, Sofia Roberg, Felice Jackson Rova, Emanuel Röhss, Hassan Loo Sattarvandi och Fredrika Spindler.

Grafisk form: Kölqvist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rilkes hundar
  2. +
  3. passage schakt nisch fodring nav - vandring

De som köpt den här boken har ofta också köpt passage schakt nisch fodring nav - vandring av Petra Gipp, Ann Jäderlund, Peter Bjerrum, Helena Mattson, Sune Nordgren (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »