Ex Brasilis : brev från pandemin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2022-02-11
Förlag
Bokförlaget Faethon
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
356 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789189113671

Ex Brasilis : brev från pandemin

Inbunden,  Svenska, 2022-02-11
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en lägenhet högt över hustaken i Rio de Janeiro sitter Marcia Sá Cavalcante Schuback isolerad med sin dotter Cecilia Sá Cavalcante Schuback. Det är 2020 och pandemi. Regimens aktiva icke-agerande har fått coronaviruset att slå hårdare mot Brasilien än mot de flesta andra länder. Den koloniala historien tränger sig nu på överallt: en redan enorm ojämlikhet växer sig ännu större, kulturellt liv i alla former motarbetas, nya mordbränder tänds i regnskogarna, ursprungsbefolkning fördrivs. Brasilien blir till ett slags mittpunkt i en stormande värld.

Från denna mittpunkt - från stormens öga - skriver Marcia Sá Cavalcante Schuback med stöd av sin dotter nio brev med meditationer över allt från vardagsdetaljer till världens tillstånd. Adressaterna är ofta besynnerliga gestalter som "en obekant", "människan" och "hemmet", men breven är skrivna på svenska och riktade till svenska läsare. Det rör sig om en sorts flaskpost länder emellan som om Brasilien självt hade skrivit brev och satt dem på drift mot okända läsare i Norden.

Marcia Sá Cavalcante Schuback är professor i filosofi vid Södertörns högskola och författare till en rad böcker på portugisiska, engelska och svenska, däribland "Lovtal till intet" (2006), "Att tänka i skisser" (2011) och "Time in Exile: In Conversation with Heidegger, Blanchot, and Lispector" (2021).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ex Brasilis : brev från pandemin
  2. +
  3. Ensam : fyra noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ensam : fyra noveller av August Strindberg (häftad).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcia Sá Cavalcante Schuback