Järnvärld (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Den nya skräcken (del 6)
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2021-06-30
Upplaga
1
Förlag
Swedish Zombie
Dimensioner
18 x 174 x 121 mm
Vikt
255 g
SAB
Hc
ISBN
9789189115231

Järnvärld

Häftad,  Svenska, 2021-06-30
142
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mörkret sänker sig över ett bistert Göteborg, i en värld som liknar vår på alla sätt förutom att de döda dröjer sig kvar. De är en naturlig del av vardagen, kvarlämnade spökgestalter som vi har lärt oss att ignorera. De är skuggor i ögonvrån. Zelda jobbar med att hantera de avtryck som stör den allmäna ordningen, ett mardrömsliknande yrke drypande av blod och giftiga kemikalier. Det är också allt Zelda har. Shanti är en nittonårig goth och skräckfilmsfantast, redan uttråkad av livet.
De hemsöks båda av det förflutna, och när Göteborg hemsöks av brutala mord svetsas deras öden samman. En upptrappning har tagit vid i skuggorna, och när Zelda och Shanti inser vad som håller på att hända har staden redan sugits djupt in i en blodröd spiral av våld, förlust och existentiellt mörker.
Järnvärld är en vanställd samtidsskildring där dörren till en annan värld öppnats och vi tvingas ta itu med ett mörker som vi vanligen väljer att inte se. En grotesk deckarhistoria och en existentiell mardröm, där döden får nytt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Järnvärld
 2. +
 3. Rött universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rött universum av Frida Windelhed (häftad).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Windelhed

 • Rött universum

  Frida Windelhed

  Ännu en tryckande het, klibbig sommar i Stockholm. Svetten som rinner på huden känns som krypande insekter. Skogarna brinner, blodet kokar och en våldsam klimax verkar närma sig. Här förändras Siris liv när hon möter mystiska Iris och den karismat...

 • Berättelser från bårhuset

  Susanne Wiik Ekebergh, Alexander Appelstrand, Christina Nordlander, Elisabeth Östling, Frida Windelhed

  Vad finns egentligen på andra sidan dörren när du stängt den? Vad händer när du jobbar kvällsskift på bårhuset, i vad du tror är ensamhet, och rörelselarmet plötsligt går igång? Vilken fasa är det som lurar i det mörka vattnet? Och hur väcker man ...