Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2022-02-07
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
198 x 130 x 16 mm
Vikt
253 g
SAB
Hc.04
ISBN
9789189139299
Sympati för djävulen (inbunden)

Sympati för djävulen

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-02-07
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sympati för djävulen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Under sin uppväxt i församlingen Livets ord mötte Johan Heltne en tystnadskultur som drevs fram av idealet om den goda människan, fri från moraliska brister och misslyckanden. Samma tänkande präglar nu det svenska samhället i stort. Inte minst visar det sig på den litterära scenen. Kärnan där är, menar Heltne, en litteratursyn som uppvärderar moralisk tydlighet och som misstänkliggör moralisk oklarhet.

Sympati för djävulen är en berättelse om religiös och politisk makt, känslostumhet och den möjliga eller omöjliga frigörelsen i litteraturen och konsten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sympati för djävulen
 2. +
 3. Om man älskar frihet : tankar kring det politiska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om man älskar frihet : tankar kring det politiska av Nina Björk (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Heltne

 • Emil

  Johan Heltne

  "När Emil är som bäst liknar den lite Hitchcock: Heltne skriver fram en tryckt stämning där man som läsare är osäker på vad som är sanning och vad som är lögn." Svenska Dagbladet En man döms för våldtäkt. Sedan frias han. Han byter namn,...

 • Det finns ingenting att vara rädd för

  Johan Heltne

  Uppsala, tidigt 90-tal. 16-årige Jonatan står på tröskeln till vuxenvärlden. Livets Ord dominerar hans värld, i tanken och i vardagen. Han är starkt troende, mönsterelev, duktig i fotboll. Livet borde vara enkelt. Men han plågas av skamkänslor kri...