Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2023-06-01
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
220 x 145 x 23 mm
Vikt
459 g
SAB
Ocga,Cm.02,Cmdd
ISBN
9789189139374
Den omhuldade islamisten : åren då radikaliseringen tog fart i Sverige (inbunden)

Den omhuldade islamisten : åren då radikaliseringen tog fart i Sverige

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-01
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När en konservativ salafistisk kultur spred sig i Sverige i början av 2010-talet valde de flesta medier och journalister att inte rapportera om utvecklingen. Varför? Rädslan att gå rasistiska ärenden eller ytterligare peka ut en redan utsatt grupp gjorde att man undvek detta viktiga arbete.

I Den omhuldade islamisten berättar Magnus Sandelin om sin unika och ofta halsbrytande kartläggning av personerna som bildade nätverken. Fram stiger en berättelse om en i Sverige både missionerande salafism, som ekonomiskt och ideologiskt stödjer IS och andra terrorgrupper, liksom en rekryterande salafism som sänder ungdomar och familjer att strida utomlands.

Sedan terrorn på Drottninggatan 2017 har radikaliseringen i Sverige ändrat skepnad, men det betyder inte att faran är över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den omhuldade islamisten : åren då radikaliseringen tog fart i Sverige
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Den omhuldade islamisten : åren då radikaliseringen tog fart i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obligatorisk läsning.
  Roger Wallén, 23 augusti 2023

  Alla borde läsa den, inklusive våra politiker. Informativ, fakta och insatt författare. Svårt ämne som många är rädda för att snacka om. Rekommenderas.

 2. Recension
  Magnus Brynjer, 18 augusti 2023

  En initierad och synnerligen angelägen bok, som alla politiskt intresserade bör läsa. Mycket saklig och välskriven! Våras politiker bör definitivt läsa den för att öka förståelsen om islam och dess utveckling under senare år och hur islam påverkat och påverkar Sverige genom den migration, som Sverige har haft sedan flera decennier från Mellersta Östern, övriga MENA -länder och Afrikas horn. Rekommenderas verkligen - inte minst på grund av sin saklighet och höga aktualitet.

 3. Mycket aktuell och läsvärd.
  Anna Högberg, 2 augusti 2023

  Det här är en bok som ALLA politiker bör läsa innan det är för sent! Det är en riktig ögonöppnare!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Magnus Sandelin