Islam (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Tenenbaum, Jenny (red.) / Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
178 x 110 x 6 mm
Vikt
52 g
SAB
Cmdd
ISBN
9789189139947
Islam (pocket)

Islam

(1 röst)
Pocket, Svenska, 2021-01-18
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Islam räknas som världens näst största religion. Bara i Sverige identifierar sig nästan en halv miljon människor på olika sätt som muslimer. I denna introduktion till islam presenterar religionsvetaren och författaren Eli Göndör islams centrala gestalter, skrifter och vanliga trosuppfattningar bland personer som betecknar sig som muslimer.

Den första muslimska identiteten växte fram långsamt och formades under en period av cirka två hundra år. Islam, liksom alla religioner i världen, påverkas och utvecklas ständigt av sociala och politiska förändringar: Därmed är det är svårt att ställa upp ett antal principer som entydigt kan berätta för oss hur enskilda muslimer praktiserar sin religion.

I Islam belyser Göndör från ett kritiskt och inkännande perspektiv centrala aspekter av islam och diskuterar strukturerna bakom dess utveckling, samt hur både forskare och troende muslimer uppfattar religionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Islam
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eli Göndör