Fuskarna: Om Macchiarini och andras svek mot vetenskapen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-19
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Holm, Emanuel (red.) / Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
220 x 142 x 26 mm
Vikt
534 g
SAB
Ep-cz Stockholm: Karolinska institutet,Lz Macchiarini, Paolo,Vfni,Vp-cz Stockholm: Karolinska sjukhu
ISBN
9789189139992
Fuskarna: Om Macchiarini och andras svek mot vetenskapen (inbunden)

Fuskarna: Om Macchiarini och andras svek mot vetenskapen

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-03-19
244
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter att vi gjort ett stort antal intervjuer, läst in oss på patientjournalerna och plöjt igenom den vetenskapliga litteraturen, var vi mogna att möta huvudpersonen själv. I maj 2016 träffade vi Paolo Macchiarini i ett sammanträdesrum en trappa upp vid korsningen av Hantverkargatan och Scheelegatan på Kungsholmen.

Kjell Asplund skildrar ett dussintal av vår tids mest flagranta bedragare inom läkarvetenskapen, bland dem kirurgen Paolo Macchiarini, psykologen Diederik Stapel och entreprenören Elizabeth Holmes. Han visar på svårigheterna att tidigt känna igen fusk, hur fuskarens förslagenhet ofta är förknippad med en karismatisk personlighet, tränger in i fuskets drivkrafter och lyfter fram visselblåsarnas och fuskjägarnas avgörande kurage.

Fuskarna är skriven från vetenskapens innersta rum. Personlig och erfarenhetsbaserad, oupphörligt förbluffande och spännande, en läkarens och ämbetsmannens egen true crime. Dess viktigaste fråga är: Hur kan vi skydda forskningen från bedragare och bevara allmänhetens tilltro till läkarvetenskapen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fuskarna: Om Macchiarini och andras svek mot vetenskapen
 2. +
 3. Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Karolinska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Macchiariniaffären : sanningar och lögner på Ka... av Bosse Lindquist (pocket).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fuskarna: Om Macchiarini och andras svek mot vetenskapen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt

  Boken är saklig och visar på hög vetenskaplig kompetens och reflekterande i stället för att bara falla i fällan att vara sensationslysten. En bok vi saknat.

 2. Vetenskapen under lupp
  Lizette, 5 maj 2021

  Äntligen någon som tar bladet från munnen. Innehållet belyser fusk inom den akademiska världen på alla nivåer. Boken bör vara obligatorisk kurslitteratur vid alla universitet och högskolor.

 3. Utmärkt bok av välinsatt författare
  Gerd Marianne Ahlgren, 9 april 2021

  Boken kan felaktigt uppfattas som sensationslysten med hänsyn till Macchiarini och hans otäcka verk i form av döda patienter. Tvärtom tar Asplund sig an ämnet på ett behärskat sätt genom att greppa om olika tider och deras därmed förknippade begränsningar. Jag anser att boken är allmänbildande i dess ädlaste form och ger läsglädje samtidigt.

Visa alla 3 recensioner