Bakom välfärdsstatens dörrar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Göteborg studies in politics
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
1
Förlag
Borea Bokförlag
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Odf-oafi
ISBN
9789189140288
Bakom välfärdsstatens dörrar (häftad)

Bakom välfärdsstatens dörrar

Häftad, Svenska, 2003-09-01
228

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Frontlinjebyråkrater har ofta långvarig kontakt med sina klienter, tillsammans med ett stort individuellt handlingsutrymme. Hur hanterar dessa arbetsförmedlare, socialsekreterare och invandrarsekreterare sitt handlingsutrymme i mötet med invandrarklienter?

I Israel, däremot, har den invandrade befolkningen efter kort tid i landet arbete i nästan samma utsträckning som den övriga befolkningen. Hur kan det komma sig? Finns förklaringen till detta inom de organisationer som ansvarar för invandrarnas första tid i det nya landet?

Jämförelsen visar att invandrare betraktas utifrån stereotypa föreställningar i både Israel och i Sverige. Svensk myndighetsutövning utmärks av en flexibel tillämpning av regelverket och en orientering mot den enskilda klientens behov och önskemål. Den israeliska myndighetsutövningen tar istället utgångspunkt i en mer strikt tillämpning av regelverket och ett tydligare uppdragstänkande. Stereotypa uppfattningar får därför möjlighet att slå igenom i det svenska fallet, men inte i det israeliska. Vad som sker bakom välfärdsstatens dörrar får på så sätt stora konsekvenser för människors levnadsvillkor och livsprojekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakom välfärdsstatens dörrar
  2. +
  3. Och jag är fri : Lennart Geijer och hans tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och jag är fri : Lennart Geijer och hans tid av Ulf Bjereld (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Isabell Schierenbeck

Övrig information

Den svenska integrationspolitiken kan på många sätt betraktas som ett misslyckande. Motsatsen hittar vi i Israel. Där har den invandrade befolkningen efter kort tid i landet arbete i nästan samma utsträckning som den övriga befolkningen. Finns förklaringen till detta inom de organisationer som ansvarar för invandrarnas första tid i det nya landet? ?Frontlinjebyråkrater? har ofta långvarig kontakt med sina klienter och ett stort individuellt handlingsutrymme. Hur hanterar dessa arbetsförmedlare, socialsekreterare och invandrarsekreterare sitt handlingsutrymme i mötet med invandrarklienter? Jämförelsen visar att både i Israel och i Sverige betraktas invandrare utifrån stereotypa föreställningar. Den svenska myndighetsutövningen utmärks av en flexibel tillämpning av regelverket och en orientering mot den enskilda klientens behov och önskemål.