Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2005-04-01
Förlag
Borea Bokförlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Oh-c:k.5,Oh-db:k.5
ISBN
9789189140394
Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige (häftad)

Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2005-04-01
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige Kan levereras innan julafton
Den välfärdsstat som byggdes upp i Sverige och Norge saknade motsvarighet utanför Norden. Socialförsäkringarna, som var en central del av dessa reformer, väckte stor internationell uppmärksamhet.Klas Åmark har följt historien om hur det gick till när socialförsäkringssystemen etablerades, från de första lagstiftningsförsöken 1880 tills de var fullt utbyggda omkring 1980. I denna bok gör han en unik jämförande analys som saknar motstycke i tidigare forskning. Den svenska efterkrigstiden s strider om de grundläggande sociala rättigheterna mellan de politiska blocken och inom arbetarrörelsen jämförs med den norska konsensuspolitiken och samverkan i socialförsäkringsfrågorna mellan de politiska partierna.För de politiska aktörerna blev det ofta viktigare att välja sådana lösningar som var möjliga, snarare än att genomföra vad de helst ville. Politik blev att välja, inte att vilja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige
  2. +
  3. Allt kommer att bli bra : memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt kommer att bli bra : memoarer av Jonas Sjöstedt, Jessica Nordh (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hundra år av välfärdspolitik : välfärdsstatens framväxt i Norge och Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En måste läsa-bok
    Roberth Björk, 13 juli 2022

    Jätteintressant bok om nordisk välfärdspolitik, en måste läsa-bok egentligen på ämnet. Enda problemet är att den är dålig på att ge en bra sammanfattning över välfärdsstaten, mer tydlighet hade nog gjort den till 5/5. De viktiga bitarna som man vill åt ligger lite här och var i boken men de bitarna i sig är bra, man får en god insikt i processen, från en ny vinkel som granskar de historiska källorna och därför får den ändå 4/5.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Åmark

Övrig information

Den välfärdsstat som byggdes upp i Sverige och Norge saknade motsvarighet utanför Norden. Socialförsäkringarna, som var en central del av dessa reformer, väckte stor internationell uppmärksamhet.

Klas Åmark har följt historien om hur det gick till när socialförsäkringssystemen etablerades, från de första lagstiftningsförsöken 1880 tills de var fullt utbyggda omkring 1980. I denna bok gör han en unik jämförande analys som saknar motstycke i tidigare forskning. Den svenska efterkrigstidens strider om de grundläggande sociala rättigheterna mellan de politiska blocken och inom arbetarrörelsen jämförs med den norska konsensuspolitiken och samverkan i socialförsäkringsfrågorna mellan de politiska partierna.

För de politiska aktörerna blev det ofta viktigare att välja sådana lösningar som var möjliga, snarare än att genomföra vad de helst ville. Politik blev att välja, inte att vilja.