Kroppen på svenska : illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2021-03-08
Upplaga
2
Förlag
LYS
Illustratör/Fotograf
Sofi Tegsveden Deveaux
Vikt
400 g
SAB
Fc
ISBN
9789189141155

Kroppen på svenska : illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-03-08
409
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kroppen på svenska är en lärobok i svenska som andraspråk som riktar sig till nyanlända och svenskstuderande som vill arbeta eller redan arbetar inom sjukvården i Sverige. Med hjälp av ett stort antal illustrationer får eleven öva på över 350 anatomiska ord som i detalj beskriver människokroppen, både på svenska och latin.

· Lär dig över 350 substantiv för kroppens organ.
· Lär dig ord för sjukdomar och för att beskriva smärta.
· Öva på bestämd form och plural.
· Lyssna på ljudfiler och lär dig rätt uttal.

Denna bok passar såväl nybörjare i svenska som den som redan kommit en lång bit på vägen. För utländska läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och andra som vill tillägna sig ett stort ordförråd inom sjukvårdssvenska är detta en lämplig första lärobok i yrkessvenska, eftersom den tar upp grundläggande regler för ordbildning och uttal, och det finns även en mängd övningar av varierande svårighetsgrad.

Boken är indelad i kapitel kopplade till kroppsdelarna och inleds med en introduktion till substantivets böjning i genus, plural och bestämdhet, samt svenskans regler för ordbetoning. Introduktionen finns både på svenska och engelska i boken, vilket hjälper nybörjaren att snabbt komma igång med att bygga upp ordförrådet. Allra sist finns också ett register över anatomiska ord på svenska och latin.

Boken är författad av Emil Molander, legitimerad lärare i svenska som andraspråk och rutinerad lärare i sjukvårdssvenska. Han är verksam vid Umeå universitet där han undervisar utländska läkare på kompletteringsutbildningen. Förutom Kroppen på svenska är han författare till bland annat läroböckerna Läkarsvenska, Journalsvenska och Läkemedelssvenska.

Samtliga ord finns inlästa som ljudfiler på lysforlag.com/kroppen och boken passar såväl till självstudier som till lärarledda kurser i medicinsk svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kroppen på svenska : illustrerad lärobok i anatomi för utländsk vårdpersonal
  2. +
  3. Sjukdomssvenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjukdomssvenska av Emil Molander, Sofi Tegsveden Deveaux (häftad).

Köp båda 2 för 573 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emil Molander