Vid vansinnets berg. Volym I (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2020-11-03
Förlag
Fria Ligan
Översättare
Arthur Isfelt
Originaltitel
At the Mountains of Madness
Illustratör/Fotograf
François Baranger
Dimensioner
358 x 269 x 13 mm
Vikt
927 g
SAB
Hce
ISBN
9789189143098
Vid vansinnets berg. Volym I (inbunden)

Vid vansinnets berg. Volym I

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-03
311
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Antarktis. Ett ödsligt landskap av frusna vidder och ting man helst glömmer. Det här är William Dyers berättelse. Professor vid Miskatonics universitet och ledaren för den olycksaliga expedition som gav sig av till den mest otillgängliga kontinenten av dem alla. Genom en rad brev får vi följa en historia om märkliga fynd och fruktansvärda händelser. Vilka mörka hemligheter ruvar under isen och vad är de underliga strukturer som skymtas invid de hisnande uråldriga berg som syns vid horisonten? Dyerexpeditionen tar sig dit ingen annan någonsin nått, och betalar det slutgiltiga priset för det.

H.P. Lovecrafts roman Vid vansinnets berg, först utgiven 1936, är en av den amerikanska skräcklitteraturens största klassiker. Det är den mest ambitiösa berättelse som Lovecraft skrev och har utgjort en stor inspiration för filmmakare och författare genom åren. Det här är den första volymen av två.

François Baranger, illustratör som tidigare arbetat med film och spel, fascinerades tidigt av Lovecrafts varelser och visioner som befolkar fantasins allra mörkaste skrymslen. Tidigare har han illustrerat Cthulhu vaknar. Det här är hans mest ambitiösa verk hittills.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vid vansinnets berg. Volym I
 2. +
 3. Vid vansinnets berg. Volym II

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vid vansinnets berg. Volym II av H P Lovecraft (inbunden).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vid vansinnets berg. Volym I. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vid vansinnets berg
  Snapphane (Sala), 23 december 2020

  Fantastisk berättelse, som dessutom är otroligt vackert illustrerad. Här tillgodoses lystmätet för den evigt hungrande. Rekommenderas stark för alla hugade Cthulhuianer.

 2. Suverän version av en klassiker
  Per Axel Stenström, 2 december 2020

  Detta är en ambitiös bok som lyckats i balansen mellan texten och bild - en underbar visuell och litterär upplaga av Lovecrafts klassiker!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av H P Lovecraft