Migrationsmyten: sanningen om flyktinginvandringen och välfärden ? ett nytt ekonomiskt paradigm (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-01-25
Förlag
Leopard förlag
ISBN
9789189145740

Migrationsmyten: sanningen om flyktinginvandringen och välfärden ? ett nytt ekonomiskt paradigm E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-01-25

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Regeringen och den ekonomiska expertisen fick fel.

Trots tvärsäkra förutsägelser om att det stora flyktingmottagandet 2015 skulle bli en dyr affär för Sverige uteblev olyckan. "Flyktingkrisen" gav oss en glimt av hur den svenska välfärden kan repareras, hur avfolkningsorter kan blomstra av nytt liv och hur en destruktiv åtstramningspolitik kan brytas.

Svensk och internationell forskning är överens om att flyktinginvandring utgör en stor ekonomisk kostnad. Forskning som i sin tur gett bränsle åt det breda politiska samförstånd som råder i Sverige och EU; att flyktingar belastar statsfinanserna och välfärden.

I Migrationsmyten utmanar Peo Hansen denna slutsats och det ekonomiska paradigm om "sunda statsfinanser" som satt ramarna för den finanspolitiska åtstramningen i både Sverige och EU de senaste 30 åren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Migrationsmyten: sanningen om flyktinginvandringen och välfärden ? ett nytt ekonomiskt paradigm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mkt läsvärd bok
    Håkan Svenbro, 27 juli 2022

    Alltid intressant med böcker som vänder upp-och-ner på det man trott sig veta. Med modern penningteori som verktyg dekonstruerar Hansen effektivt vårt sätt att uppfatta migrationen. Strålande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peo Hansen