Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-31
Förlag
Leopard förlag
Översättare
Joachim Retzlaff
Dimensioner
25 x 209 x 129 mm
Vikt
350 g
SAB
Qade
ISBN
9789189145894
Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten (inbunden)

Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-08-31
259
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten Kan levereras innan julafton
Systemet för vår matförsörjning har börjat vackla. Vi plöjer och gör betesmarker av stora delar av världens yta, avverkar skog och förgiftar våra vatten. Allt för att förse en växande befolkning med mat och näring - ändå går miljontals människor hungriga.

För första gången har vi möjlighet att omvandla inte bara vårt matsystem, utan hela vårt förhållande till den levande världen. George Monbiot visar i sin friskt upplyftande bok att det fortfarande finns en möjlighet att lösa problemen. 

Ny jord: att föda en värld utan att sluka planeten är en hisnande vision av en alternativ framtid - för matindustrin och för mänskligheten. 

Monbiot möter personerna som leder utvecklingen och tillsammans visar de hur de allra minsta organismerna kan hjälpa oss sluta fred med vår planet och bana väg för en tidsålder som inte präglas av utrotning, utan av återskapande. En tidsålder av nytt liv och ny jord.

George Monbiot är en brittisk författare, journalist och politisk aktivist. Han är krönikör för tidningen The Guardian och har bland annat skrivit de bästsäljande böckerna Feral: rewilding the land, sea and human life, The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order och Captive State: The Corporate Takeover of Britain. Leopard har tidigare gett ut Ur ruinera: En ny politik för en värld i kris (2017).

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten
  2. +
  3. Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen : om träd, människor och 25 000 andra arter av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Revolutionerande
    Annika Härlin, 5 oktober 2023

    Fascinerande och intressant bok om alla aspekter kring jord, jordbruk och livsmedelsproduktion och hur det kan reformeras för att kunna mätta alla utan att förlora biologisk mångfald eller förändra klimatet. Jag får tillbaks hoppet om framtiden. Författaren är bl a journalist och skriver mycket bra och pedagogiskt. Jag rekommenderar den starkt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av George Monbiot