Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Djurdeckarna (del 3)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2020-04-07
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Kristian Hägglund
Dimensioner
223 x 162 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189147249
Hundäventyret (inbunden)

Hundäventyret

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-07
138
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Några hundar försvinner mystiskt i Björkviken och bröderna Jakob och Joakim hamnar mitt i äventyret. Är hundarna stulna eller har något annat hänt? Vems är påsarna som hittas och har de något med försvinnandet att göra? Och varför skulle någon vilja göra hundarna illa?

Jakten på ledtrådar och hundar får en oväntad vändning. Kan hundarna räddas innan det är för sent?

Boken innehåller tips från polisen om vad man kan göra om man ser ett djur eller ett barn i en varm bil.

Djurdeckarna är en lagom spännande och relativt lättläst deckarserie för 6-9 år som handlar om djur som på olika sätt råkar illa ut och två bröders försök att rädda både djuren och avslöja den skyldige. Böckerna baseras på respekt och empati och varje bok har ett eget tema. Katthemsäventyret (2017) handlar om hemlösa katter och Gräsandsäventyret (2018) handlar om nedskräpning och dess konsekvenser.

Djurdeckarna är spännande böcker som inspirerar till läsning men som också som väcker tankar, frågor och reflektioner. Varför blir det så här? Hur gör jag själv? Kan jag göra något annorlunda för att förbättra för djur och natur?

Serien har tilldelats kulturpris och två miljö- och naturskyddspris.

" ... Författaren Mari Bister har ett stort intresse och engagemang för djur och natur och väver på ett naturligt sätt in fakta i berättelsen. Läsarna får till exempel veta hur farligt det är för hundar att vistas i en varm bil och vad man enligt polisen ska göra om man upptäcker ett djur eller ett barn i en varm bil. Illustratören Kristian Hägglund har också ett starkt engagemang för djurrättsfrågor och hans färgstarka realistisk tecknade bilder förtydligar innehållet och gör boken mer intressant och lättläst. Han och författaren har tillsammans skapat en viktig bok som säkert kan påverka barn att ta ställning för djuren och vikten av att man inte behandlar djur illa." Lektör Maj-Britt Claesson BTJ-häfte nr 11, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundäventyret
 2. +
 3. Valpäventyret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valpäventyret av Mari Bister (inbunden).

Köp båda 2 för 237 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hundäventyret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och spännande

  Gustav 10 år:
  Det är ganska stor text i boken så den är lättläst. Philip tyckte det var mycket text men han hjälpte till att läsa. Annars läste jag.

  Boken handlar om två bröder och Björkviken. I boken försvinner några hundar mystiskt. Jag kan inte berätta mer för det känns som att jag avslöjar allt då. Boken är bra!

  Philip 7 år:
  Jag tycker om Djurdeckarna. Det är lätta böcker att läsa fast jag tycker det är för mycket text. Jag tycker om bilderna och jag vill veta ve... Läs hela recensionen

 2. Deckare med djur i fokus
  @barnbokstips, 3 maj 2020

  I Djurdeckarna Hundäventyret får vi följa bröderna Jakob och Joakim som tillsammans med några andra barn upptäcker att ett flertal hundar försvunnit. Det hela börjar när de möter Isak utanför affären. Han har precis upptäckt att hans hund Nelly är borta. De börjar tillsammans leta efter Nelly och möter flera andra som också letar efter sina hundar som försvunnit. Var kan de ha tagit vägen? Där hundarna försvunnit hittar de hundgodispåsar av samma märke. Kan det vara någon som stulit hundarna... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mari Bister