Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2020-06-23
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Malin Norlander
Dimensioner
230 x 180 x 8 mm
Vikt
262 g
SAB
u
ISBN
9789189147706
Sportig ABC-bok (inbunden)

Sportig ABC-bok

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-23
89 141 Du sparar 52 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Brottar-Britta, Diskus-Diana, Padel-Parisa och Zumba-Zandra. Så heter några av alla de starka personligheter som tar plats i Sportig ABC-bok.

Kan man spela golf med godisklubba? Och får en motorcykel plats i sängen?

Fyndiga rim och roliga bilder gör Sportig ABC-bok till underhållande läsning för både stora och små.

"Möt Golf-Gunilla, med arton hål i tänderna, Åksjuka Åsa, X-game-Xena och alla de andra totalt tjugonio (bokstavs-) karaktärerna som var och en i god alfabetisk ordning på ekvilibristiskt rimmad vers presenterar sig själva och den sport de företräder. Det är inte lättförståeligt, knappt barnanpassat men ack så roligt! ... På fyra rader varannanradsrimmad vers diktar författaren tillika proffsboxaren Åsa Sandell om enkom kvinnliga sportutövare. Illustratören Malin Norlander medverkar till att kvinnorna är av olika etnisk härkomst. De porträtteras humoristiskt med gigantiska huvuden i kombination med små taniga kroppar. ... Det är ett ambitiöst verk, långt ifrån nödrim och hastverk, utan istället intelligent, finurligt, smart, elegant och även tokroligt här och var. På sista sidan väntar läsaren en välförtjänt guldmedalj med texten "Du är bäst"!" - Lektör Maria Nestorzon, BTJ-häfte nr 15, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sportig ABC-bok
 2. +
 3. Hur låter bokstaven?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur låter bokstaven? av Susanna Cabander (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sportig ABC-bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. ABC-bok med mycket tanke bakom
  Marias bokhylla, 9 november 2020

  Treåringarna tycker: De tycker mest att det är roligt att peka runt på de olika bilderna men gillar att lyssna på boken eftersom den blir behaglig på rim.

  Femåringen tycker: Han tycker egentligen samma sak som treåringarna, även om han gärna talar om att han minsann också kan alla de här sporterna.

  Mamman tycker: Jag gillar stenhårt att det här är en bok som har fokus både på sport och på tjejer. Alla som presenteras med sin sport har ett kvinnligt kodat namn, och det finns ... Läs hela recensionen

 2. En fullträff
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 augusti 2020

  Jag har fått läsa den här helt underbara ABC boken. Den tar sitt avstamp i olika sporter som börjar på varsin bokstav i alfabetet.
  Alla sporter utövas dessutom av en person och i det här fallet har alla figurer ett kvinnonamn. Min första fundering var, varför bara kvinnonamn? För mig kändes lite segregerat. Men sedan funderade jag ett varv till. Hade jag funderat på samma sätt om det bara varit killnamn? jag är inte så säker...Skämskudde på!
  Vi möter tjejer som sportar och de har olik... Läs hela recensionen

 3. Fyndig ABC-bok
  @bokslukarfeministen, 2 augusti 2020

  De olika rimen gör sporterna intressanta och roliga och bilderna känns väldigt fyndiga att titta på under tiden en läser. Jag gillar de här olika varianterna av ABC-böcker som har börjat komma och kan anpassas efter barnens egna intressen, och denna är inget undantag. Mycket rolig och härlig bok, perfekt för sportintresserade barn som ska lära sig alfabetet.

 4. Fin och rolig abc-bok

  Philip 7 år:
  Vi läste Sportig ABC bok och den var ganska kul. Det är på rim och det är bara tjejer med i boken. De kan en massa häftiga saker. Det är fina bilder med mycket färg.

  Gustav 10 år:
  
Jag läste boken själv. Den är ganska rolig och rimmen är kul. Det är bilder med mycket färg som man blir glad av.

  AC:
  Detta är en färgglad ABC-bok med humor i både text och illustrationer.
  Många tuffa tjejer som kan massor av häftiga grejer.

Flickor... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna