Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2020-09-16
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
214 x 148 x 17 mm
Vikt
374 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189147720
Framtidsfararen Götheborg (inbunden)

Framtidsfararen Götheborg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-09-16
172
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är bara några timmar kvar till jubileumsåret 2021. Fyra kompisar och katten Silver knallar upp till Masthuggskyrkan. I ett stort tält på yttersta branten skramlar det och luktar konstigt. Chalmerister verkar hålla på med något hemligt. Plötsligt får de syn på en blå plåtkapsel därinne - Framtidsfararen Götheborg.

Luckan är öppen. Katten rusar in med kompisarna efter och då går det som det går. De far iväg på en spännande resa bakåt i tiden och får vara med om 400 år av förödande bränder, hemliga gångar, fattigdom, rika män och stora hus. De träffar kaparkaptener, konstnärer och idrottshjältar.

Såklart gänget hinner tillbaka i tid för att fira jubileet. Eller har de hamnat i en helt annan tid?

"Det är inte lätt att göra ett urval av händelser, stort som smått under 400 år men här har författarna lyckats väl. Läsaren kan följa stadens utveckling på ett bra sätt. Barnen jämför med hur det ser ut i dag, ibland möter de samma person som de mött tidigare och till sist möter de även yngre versioner av sig själva. ... I insprängda faktarutor kan läsaren få reda på lite udda saker. Framtidsfararen Götheborg är en bok som framför allt passar för göteborgare men även andra historieintresserade."
Lektör Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 20, 2020.

Boken är faktagranskad av Louise Lönnroth, tidigare chef för landsarkivet i Göteborg.

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_gotheborg.pdf

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Framtidsfararen Götheborg
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Framtidsfararen Götheborg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och lärorikt
  Marias bokhylla, 10 november 2021

  Vi följer fyra barn och en katt på en resa i tiden, Göteborg genom historien. Det är lärorikt och spännande och jag tycker om att man får möta samma människor under flera delar av deras liv.

  Några timmar innan årsskiftet till 2021 är de fyra vännerna och katten på väg till Mashuggskyrkan för att fira in det nya året. Katten hoppar in i en blå plåtkapsel som några studenter från Chalmers har i ett tält, och barnen följer efter för att få ut den därifrån. Men då startar kapseln och bar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna