Amanda : min dotters resa till IS (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2022-08-30
Förlag
Verbal Förlag
Medarbetare
Galvez, Patricio (förf.) / Medin, Joakim (förf.)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
392 g
SAB
Lz
ISBN
9789189155817
Amanda : min dotters resa till IS (inbunden)

Amanda : min dotters resa till IS

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-08-30
239
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Amanda betyder den älskvärda.

Amanda är också namnet på en ung tjej som föddes i Västsverige, konverterade till islam i tonåren och blev allt mer radikal med tiden. 2014 reste hon till IS-huvudstaden Raqqa tillsammans med maken Michael Skråmo och parets små barn.

Medan maken rekryterade nya IS-krigare tog Amanda hand om barnen, mitt i en krigszon. Hela tiden höll hon kontakten med sin pappa i Sverige, Patricio Galvez. I januari 2019 avled hon i en flygräd.

Efter dotterns död bestämde sig Patricio Galvez för att rädda det som fanns kvar. Han reste till Syrien och lyckades hämta hem sina sju barnbarn från krigets inferno.

Amanda - min dotters resa till IS är berättelsen om en ung, svensk kvinnas radikalisering och en pappas kamp mot klockan, byråkratin och opinionen på hemmaplan. Boken är skriven i samarbete med journalisten Joakim Medin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Amanda : min dotters resa till IS
  2. +
  3. Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekämpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insats pågår : från piketstyrka till terrorbekä... av Michael Fetz, Niclas Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Amanda : min dotters resa till IS. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastiskt bra bok...
    Jocke, 5 september 2022

    ... om en otrolig historia. Denna bok går igenom allt som hände runt Amandas radikalisering och resan till Syrien. Från hennes uppväxt till dess att pappan hämtade de sju barnbarnen från krigets Syrien. Skriven från hjärtat och full med tänkvärda funderingar. En mycket gripande berättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna