Wikipedia inifrån (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Verbal förlag
ISBN
9789189155862
Wikipedia inifrån (e-bok)

Wikipedia inifrån E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-04-21
181
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla använder Wikipedia, men hur fungerar det egentligen? Följ med bakom kulisserna till kunskapen som styr världen. Lättsamt och underhållande guidar den mångårige Wikipedia-medarbetaren Johan Jönsson till idén, ideologin och människorna bakom uppslagsverket.

Det handlar om hur Wikipedia kom till lite av en olyckshändelse, hur man hanterar alla uttråkade skolelever som skriver könsord i artiklar och varför det är enklare att skriva om geologi än om popmusik.

Johan Jönsson (f. 1986) har redigerat Wikipedia sedan 2004 och varit svenskspråkiga Wikipedias presskontakt. Wikipedia inifrån är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Jönsson

  • Reparation av murade fasader

    Tomas Gustavsson, Johan Jönsson, Miklós Molnár

    Mellan åren 1950-1975 var det vanligt att murade fasader försågs med icke korrosionsskyddad armering och förankring. Detta har lett till att det idag finns ett stort antal fasader med allvarliga skador. Handboken ger inblick i orsaker och bakomlig...

  • Skolmästaren i Tirup

    Johan Jönsson, Thomas Lundgren

    Detta är min mormors mormors far Johan Jönssons (1810-1881) egna ord om sitt liv som bondson, dräng och slutligen skolmästare. Tredje korrigerade upplagan.