Om det inte vore för dig (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2020-11-11
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Les gratitudes
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
118 g
SAB
Hce
ISBN
9789189157057

Om det inte vore för dig

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-11-11
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Man tror alltid att man har tid att säga saker och ting, och så är det plötsligt för sent. Man tror att det räcker att visa, i handling och med gester, men det är inte sant, man måste säga."

Michka har under sitt yrkesliv gjort fotoreportage runt om i hela världen, men hon gifte sig aldrig och fick inga barn. Nu är hon en gammal dam, och efterhand som minnet och orden sviker henne blir det allt mer påtagligt att tiden håller på att rinna ut. Michka klarar sig inte själv längre och tvingas stänga igen dörren till sin lägenhet för sista gången.

Det är en stor omställning att flytta in på ett boende men Marie, en ung kvinna som växte upp i lägenheten ovanpå Michkas och som är mycket fäst vid henne, hälsar på så ofta hon bara kan. Där finns också logopeden Jérôme som gör sitt yttersta för att hjälpa Michka att hålla kvar orden som hon förlorar i allt snabbare takt.

I Michkas sätt att ersätta borttappade ord med andra bjuder Delphine de Vigan på underbar uppfinningsrikedom och humor, samtidigt som det ger små ledtrådar till den gamla damens dramatiska förflutna. Det finns nämligen en sak som Michka till varje pris inte vill lämna ogjord och därför behöver hon Marie och Jérômes hjälp att leta upp någon hon kände som ung flicka. Men kanske är inte Michka den enda i trion som behöver hjälp att försonas med det som varit?

Dessa tre öden flätas samman i en varm och ömsint skildring av vänskap, kärlek och familjen vi själva väljer. En berättelse om vikten av att säga tack innan det är för sent.

"5 av 5 ... en skimrande juvel" - Tara

"En riktig hjärtekaramell med förödande effekt på tårkanalerna" - Femina

"Det är en så vacker liten roman att jag både skrattar och gråter" - Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"... en roman om människors betydelse för varandra, såväl i den vardagliga lunken som vid livsavgörande tillfällen. Innerligt och med humor formar Delphine de Vigan sin trio." - Svenska Dagbladet

"Upplyftande och innerligt. Med ett ord, utsökt." - Marianne Magasin

Delphine de Vigan är fransyska och bor i Paris. Hon är översatt till fler än 25 språk och anses vara en av de riktigt stora samtida författarna i Frankrike.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om det inte vore för dig
 2. +
 3. Där barnen är kungar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där barnen är kungar av Delphine De Vigan (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om det inte vore för dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Söt liten bok om vänskap
  Ann-Kristin S, 26 maj 2021

  En varm berättelse om vänskap mellan gammal och ung.
  Bra beskrivet hur åldrandet kan upplevas.
  Den får läsaren att reflektera över detta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Delphine De Vigan