Kod 93 (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2022-01-14
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Lisa Marques Jagemark
Originaltitel
Code 93
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189157279

Kod 93

(14 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-01-14
56
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hårdkokt fransk bladvändarspänning

Ett lik slår upp ögonen på obduktionsbordet. En mobiltelefon ringer inifrån en brännskadad död kropp. Den ena märkliga och makabra händelsen efter den andra radas upp, och kommissarie Victor Coste och hans kollegor får en svår utredning på sitt bord. Den liknar ingenting som kommissarie Coste tidigare har sett - trots sina 15 år på fältet.

Kod 93 utspelas i förorten Seine-Saint-Denis, ett av Paris allra hårdast belastade områden. Bland de slitna höghusen och urblåsta industrilokalerna frodas droghandel, prostitution och gängrelaterad brottslighet. Att politikerna bestämt sig för att lägga innerstadens soptipp i området gör inte saken bättre.

Det här är en mörk och spännande berättelse som tar oss till ett Paris vi sällan ser. Kod 93 är en hårdkokt deckare med högt tempo, engagerande karaktärer och snabba vändningar, där spänningen snabbt skruvas upp till max.

"Jag tror att franska spänningsförfattare kan vara mitt nya /.../ Jag kan bara gratulera alla som har de här böckerna framför sig!" - SVT Go'kväll, Titti Schultz

"En andlöst spännande intrig ända till sista sidan. En mästerlig deckare." - L'Express

Olivier Norek har arbetat som polis i 18 år, bland annat i Seine-Saint-Denis i Paris. 2020 kom hans deckare Ytspänning på svenska, en bok som hyllades av kritiker och läsare och nominerades till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kod 93. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite franskt
  Jussi, 27 juni 2022

  Lite annorlunda intrig, fransk storstad och polisorganisation, mörk historia, lite svår att relatera till men ok som bladvändare och eskapism

 2. Tempofylld deckare
  Svennis, 15 juni 2022

  En mycket oförutsägbar intrig i en väl regisserad deckare som utspelas i Paris belastade förorter. Bra persongalleri med starka karaktärer som levandegör handlingen på ett fängslande sätt.
  Läs den - du blir inte besviken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Olivier Norek