Finns i sjön (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-04-02
Förlag
Type & Tell
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
171 g
SAB
Hc
ISBN
9789189161450

Finns i sjön

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-04-02
157
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Christina Bjurling är en kvinna mitt i livet som nyligen genomgått en större livskris, eller rättare sagt kommit till insikt om ett varför hennes liv alltid kantats av kriser. Under en sjukskrivning för utmattningsdepression får hon diagnosen bipolär. Detta är för henne en mycket omvälvande och smärtsam tid, men också i högsta grad utvecklande. Själva sjukdomsinsikten får henne att ta tag i sitt eget liv, att ta plats vid rodret och bestämma vart det nu ska bära iväg.
Detta leder till att hon återkommer till en gammal ungdomsdröm, nämligen att starta en egen verksamhet. Hon lyckas övertala hela familjen, bestående av hennes Make, Nils, samt de fyra barnen, att sälja villan i den trygga småstad där barnen fötts och växt upp och i stället bosätta sig i hennes barndoms lantligt belägna by på gränsen mellan Södermanland och Östergötland. Där har de köpt en gammal gård, med utsikt över Marsjön, med avsikten att starta ett eget pensionat. Nils jobbar som polis och hade inga problem att få ett jobb i Katrineholm, vilket skänker familjen en viss trygghet.
Huset har stått tomt ett antal år, sedan de förra ägarparet som var barnlöst gick bort. Christinas planer kring renovering och färdigställande av huset inför kommande turistsäsong grusas rätt snabbt då större investeringsbehov dyker upp och orsakar ett rejält hål i budgeten. Samtidigt blir hon kontaktad av nära vänner i Köln som undrar om hon kan ta emot ett äldre tyskt par som verkligen behöver komma bort och vila upp sig efter en mycket ansträngande period med sjukdom och dödsfall familjen. Christina känner sig tvingad att tacka ja och genom en kraftansträngning färdigställer de huset så pass att de kan ta emot sina första gäster.
Det hon i förväg känner till om makarna Ehrlich är att han varit i Sverige tidigare, till och med på orten där de bor, under slutet av andra världskriget. När de anländer visar de sig att han till och med bott där under en längre period och att han fortfarande talar flytande svenska, 60 år senare. Hela den historia som nystas upp kring Jacob Ehrlich och hans resa till Sverige omgärdas av mystiska händelser, både i nuet och i det förgångna och skeendet blir allt mer dramatiskt.
Christinas första gäster sätter alla hennes förmågor på prov, så väl psykiska som fysiska och prövningarna för henne och hennes verksamhet vidare i en riktning som hon inte hade väntat sig...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finns i sjön
 2. +
 3. Den döende direktören : Att förlåta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den döende direktören : Att förlåta av Marie Norlander (häftad).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finns i sjön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderande
  Silvia Ulrich (Küsnacht), 8 augusti 2023

  Kanonbra bok. Jag gillar denna bok.
  Boken är känslomässigt skriven och full av spänning.
  Grattis för debutromanen. Jag ser fram emot fler böcker från hennes hand.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marie Norlander

 • Den döende direktören : Att förlåta

  Marie Norlander

  Christina Bjurling får redan den första våren efter att hon öppnat pensionat Ekbacka chansen att utöka sin verksamhet då den gamla barnkolonin, ursprungligen ett kurhotell, blir till salu. Med hjälp av hennes nyfunne vän, Jacob Ehrlich, så ror hon...