Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Lillängsbyn (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-03-08
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Illustratör/Fotograf
Kristina Wikström
Dimensioner
205 x 155 x 25 mm
Vikt
568 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189169128
Oviss vår (inbunden)

Oviss vår

Inbunden,  Svenska, 2022-03-08
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På en pir i New York står Germund, som tidigare emigrerat till Amerika från Sverige. Nu är han på väg tillbaka. Kommer fartyget att klara färden över den stormiga Atlanten och nå Göteborgs hamn? Och vad väntar honom när han kommer fram? Finns det någon förlåtelse för det svåra han gjort? Även i Lillängsbyn väntar en oviss vår. Varför blir Örjan så arg när barnen hittar en liten täljd trähäst på vinden? Vad är det för brev som Linda hastigt gömmer undan för barnen och som får hennes ögon att tåras i förtvivlan? Frågorna hopar sig i Lillängsbyn bland både barnen och de vuxna.

De fristående böckerna i serien om barnen i Lillängsbyn, från sekelskfitets Sverige, är fyllda av vardagsnära och spännande berättelser om kärlek, vänskap och tro.

Böckrna väjer inte för livets stora och små frågor och gör budskapet aktuellt, oavsett ålder eller bakgrund. 1920-talet ger den historiska inramningen, men frågorna som människorna i böckerna ställs inför är desamma nu som då. Är vi beredda att ge någon en ny chans trots allt som tidigare har hänt? Är vi villiga att ompröva vår uppfattning om en annan människa eller är vi fastlåsta i vårt eget tankemönster? Väljer vi att ta emot en uträckt hand eller låter vi bli? Boken kan vara en dörröppnare för samtal kring livets viktiga frågor som rör både vuxna och barn.

Oviss vår är den tredje delen i bokserien om barnen i Lillängsbyn. Varje bok är fristående och kan läsas i den ordning man vill, men flätas ändå samman. Del 1 är Den annorlunda sommaren och del 2 Julen vi aldrig glömde. Del 2 ges ut i en ny reviderad upplaga, med nytt omslag, hösten 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oviss vår
  2. +
  3. Den annorlunda sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den annorlunda sommaren av Kristina Wikström (inbunden).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Wikström