Senseis portfölj (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2021-04-21
Förlag
Bokförlaget Tranan
ISBN
9789189175266

Senseis portfölj E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2021-04-21
69
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Senseis portfölj är en stillsam och charmig berättelse om ett möte mellan två ensamma människor i Tokyo: kontorsarbetaren Tsukiko och hennes trettio år äldre före detta lärare.

Tsukiko är 38 år och lever ensam. Hennes liv har kanske inte riktigt blivit som hon tänkt sig: hon har få vänner, träffar sällan sin familj, börjar bli uppgiven om att någonsin träffa någon. Och så dricker hon kanske lite för mycket. En kväll stöter hon på sin gamla japanskalärare från gymnasiet på den lokala restaurangen, dit hon ofta går. Eftersom hon inte kan minnas hans namn gör hon som i skolan och kallar honom vid det formella tilltalsnamnet Sensei (?magistern?). Efter detta första möte fortsätter de två att träffas på olika restauranger och barer, där de äter sig igenom det japanska köket, dricker sake och konverserar. Och medan årstiderna passerar förbi mellan raderna ? från vårens körsbärsblom till den heta sommarens iskalla ölflaskor, till höstens svampexkursioner ? växer sig bandet mellan dem allt starkare. Till något svårdefinierat, starkt, livsomvälvande.

HIROMI KAWAKAMI är född 1958 i Tokyo. Hon är en populär författare i Japan, där hennes författarskap också är flerfaldigt prisbelönt, bland annat med det prestigefyllda Akutagawa-priset. För Senseis portfölj tilldelades hon Tanizaki-priset. Berättelsen har blivit både film och mangaserie och översatts till över 20 språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Senseis portfölj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Finstämd
    -, 30 juli 2021

    En lugn och härlig bok som flyter på ett lugnt harmoniskt tempo

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hiromi Kawakami