Katten som inte hade något namn (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bokförlaget Trasten
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Bokförlaget Trasten
Översättare
Marica Nishitani
Illustratör/Fotograf
Naoko MacHida
Dimensioner
275 x 215 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189175419
Katten som inte hade något namn (kartonnage)

Katten som inte hade något namn

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2021-05-19
141
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
BTJ Betyg 5/5: "Det är en stillsam, hjärtknipande berättelse, ytterst skickligt illustrerad på ett konstnärligt, verklighetstroget sätt. Bilderna sträcker sig över hela, stora uppslag. Kattporträtten är både kärleksfullt och kul utförda. Med sin kortfattade text och samspelande bilder, ständigt med den lilla katten i handlingens centrum, bjuder boken på en givande högläsningsstund."

På Tokyos gator strövar en hemlös katt runt. Han har ingen ägare, och har aldrig fått något namn. De andra katterna på stan heter saker som Leo, Mini, Heidi och Clara. Till och med hundarna har namn, och blommorna likaså. En av kattkompisarna föreslår att han kan hitta på ett eget namn, och vår katt går därefter runt på stan och prövar lite olika namn, men inget känns rätt. Katten blir bortschasad från affärer och regnet börjar vräka ner, men när solen kommer fram närmar sig en liten flicka vår katt och hälsar på honom. Hon säger att hans ögon ser ut som meloner. Då inser katten att det inte var ett namn han saknat, utan mest någon som tilltalade honom.

Katten som inte hade något namn är en charmig berättelse med fantastiskt fina och realistiska illustrationer som skildrar kattens perspektiv på staden. Boken toppade länge bästsäljarlistorna i Japan när den gavs ut 2019 och emottog ett flertal priser, bland annat flera priser som röstades fram av bokhandlare och bibliotekarier.

Fumiko Takeshita, född 1957 i Fukuoka, är en känd japansk barnboksförfattare. Illustratören Naoko Machida är född 1968 i Tokyo. Det här blir första gången deras verk presenteras i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Katten som inte hade något namn
 2. +
 3. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus av Atinuke (inbunden).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Katten som inte hade något namn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin bilderbok om längtan av tillhörighet

  AC (mamma):
  En fin bilderbok om saknaden efter att tillhöra något eller någon. Att få vara något för någon. Vi får följa katten utan namn på hens resa mot att hitta ett namn och någon som bryr sig. Illustrationerna är ljuvliga och känslouttrycken hos katterna är klockrena. En bilderbok som skapar dialog.

  Det är roligt att läsa lite japansk barnbokslitteratur och detta är en fin bok.

  Philip 8 år:
  Det är en fin bilderbok och det är så synd om katten utan namn i början... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner