Borgesiana (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Jorge Luis Borges (del 4)
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2021-10-20
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Medarbetare
Kellgren, Joel (red.)
Dimensioner
195 x 137 x 18 mm
Vikt
295 g
SAB
Gz Borges, Jorge Luis
ISBN
9789189175532
Borgesiana (häftad)

Borgesiana

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-10-20
209
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Borgesiana Kan levereras innan julafton
JORGE LUIS BORGES (1899 1986) a r en av nittonhundratalets mest ikoniska fo rfat tare. Hans bero mmelse vilar ba de pa den ny skapande litteratur han producerade under mer a n ett halvt sekel och pa mytologin kring hans liv: han var den unga avantgardisten, den utvalde huvudbibliotekarien vid nationalbib lioteket i Buenos Aires, den stridbare Peron -motsta ndaren som gjorde mer a n ett politiskt snedsteg och, pa a lderns ho st, den blinde bar den som fostrade en ny generation fo rfattare.

I nio essa er djupdyker Borgeska nnaren Oscar Hemer i Borges liv och fo rfattarskap utifra n lika ma nga perspektiv, till exempel ka rle ken till hemstaden Buenos Aires, de ideliga fo ra lskelserna, fascinationen fo r den judiska mystiken och fo rha llandet till Sverige och Nobelpriset.

Idén till boken föddes under arbetet med de tre stora volymer med Jorge Luis Borges verk som Tranan givit ut under de senaste åren. Oscar Hemer -- som varit en av redaktörerna och översättarna -- började skriva en bok som kan ackompanjera läsningen av Borges egna texter, skriven i en på samma gång lärd och personlig stil.Boken kan ses som en pendang till de tre Borges-volymerna och fungerar både som fördjupning och läsguide, samtidigt som essäerna också är lättillgängliga och allmänbildande för den vanliga läsaren.

Oscar Hemer är professor i journalistisk och litterär gestaltning vid Malmö Universitet och författare till ett femtontal böcker i olika genrer, bland annat romanerna i Argentina trilogin. Han har också ett förflutet som kulturjournalist, bland annat för Sydsvenskan. Enga gemanget i Borges verk sträcker sig långt tillbaka i tiden och han har besökt Argentina i många omgångar sedan det första besöket 1974.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Borgesiana
  2. +
  3. Jorge Luis Borges 2 : 1945-1970

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jorge Luis Borges 2 : 1945-1970 av Jorge Luis Borges (kartonnage).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Oscar Hemer