Resenärer (inbunden) Resenärer
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2021-11-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Helena Hansson
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
207 x 140 x 28 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175563
Resenärer (inbunden)

Resenärer

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-11-10
69 259 Du sparar 190 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
»Varför tar vita människor alltid för givet att varenda svart person på resa är flykting?«

En nigeriansk man har följt med sin amerikanska konstnärsfru till Berlin. Där sö ter han på andra resenärer från den afrikanska kontinenten: en ung man som tagit sig från Malawi till Europa för att studera film men som nu lever i en övergiven kyrka utan giltiga papper, en läkare som flytt kriget i Libyen, en ung kvinna från Zambia som är på väg att besöka sin brors mördare, en somalisk man som fått överge sin älskade livsmedelsbutik. De har helt olika bakgrund, men i Europa luckras gränserna mellan dem snart upp.

Resenärer utgör ett välkommet perspektiv i debatten om den europeiska så kallade »flykting krisen«, där Helon Habila gör människor av dem som i nyhets rapporteringen reduceras till kategorier som »migranter« och »flyktingar«. Vittnesmålen är baserade på människor han själv mött under sina resor, men skildras här i romanform.

HELON HABILA är född 1967 i Nigeria men delar idag sin tid mellan hemlandet och USA, där han har sin familj. Resenärer är hans fjärde roman och den tredje som översatts till svenska. Han skriver även litteraturkritik i The Guardian.

HELENA HANSSON översätter från engelska och danska. Hon har tidigare översatt bland andra Toni Morrison, Roxane Gay och Rebecca Solnit. Hennes översättning av Akwaeke Emezis Sötvatten är finalist till Årets översättning och Kulturhuset Stadsteaterns Internationella Litteraturpris 2021.

»Resenärer har allt intelligens, tragedi, poesi, kärlek, intimitet, medkänsla Vad mer kan man kräva av en roman?« The Guardian
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resenärer
  2. +
  3. Hiroshima min älskade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hiroshima min älskade av Marguerite Duras (inbunden).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helon Habila