De hängivna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (401.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sympatisören (del 2)
Inläsare
Peter Öberg
Utgivningsdatum
2022-01-17
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Hans Berggren
ISBN
9789189175662

De hängivna Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2022-01-17

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I De hängivna återvänder Viet Thanh Nguyen till sin namnlöse spion från den Pulitzer-pris-belönade romanen Sympatisören. Boken är en uppföljare men kan också läsas helt fristående, genom en skicklig balansakt från en författare som med den här boken tagit ytterligare ett steg mot att bli en litterär superstjärna i USA. Nguyen har hyllats för sin unika förmåga att på ett under-hållande sätt ta sig an vår tids stora frågor om identitet och rasism i en litterär form.

De hängivna utspelas i Paris i början av 80-talet, dit Nguyens berättare lyckats ta sig efter att ha blivit släppt ur det kommunistiska omskol-ningsläger där han befann sig i Sympatisören. I Paris ägnar han sig -- sin omskolning till trots -- åt kapi-ta-lis-mens yttersta utpost: drog-handel. Han får kontakt med en grupp parisiska vänsterintellektuella som för honom innebär såväl viss intellektuell stimu-lans som ett bra kund-underlag. Men efter hand dras han in i en konflikt i den undre världen, där det myllrar av den franska kolonialis-mens spöken -- hårdföra algerier, kam-bod-janska hal-lickar och vietnamesiska gangsters.

VIET THANH NGUYEN (född 1971) kom som flykting till USA från Vietnam när han var fyra år. Genom sitt författarskap och sina återkommande krönikor i bl.a. New York Times och Washington Post har han blivit en stark röst för den asiatisk-amerikanska minoriteten i USA. 2020 utsågs han till hedersdoktor vid Uppsala universitet.

"Viet Thanh Nguyen är den amerikanska litteraturens samvete." New Yorker
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viet Thanh Nguyen