Senseis portfölj (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (152.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Yukiko Duke
Utgivningsdatum
2021-07-21
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Lars Vargö
ISBN
9789189175730

Senseis portfölj Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-07-21

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Senseis portfölj är en stillsam och charmig berättelse om ett möte mellan två ensamma människor i Tokyo: kontorsarbetaren Tsukiko och hennes trettio år äldre före detta lärare.

Tsukiko är 38 år och lever ensam. Hennes liv har kanske inte riktigt blivit som hon tänkt sig: hon har få vänner, träffar sällan sin familj, börjar bli uppgiven om att någonsin träffa någon. Och så dricker hon kanske lite för mycket. En kväll stöter hon på sin gamla japanskalärare från gymnasiet på den lokala restaurangen, dit hon ofta går. Eftersom hon inte kan minnas hans namn gör hon som i skolan och kallar honom vid det formella tilltalsnamnet Sensei ("magistern"). Efter detta första möte fortsätter de två att träffas på olika restauranger och barer, där de äter sig igenom det japanska köket, dricker sake och konverserar. Och medan årstiderna passerar förbi mellan raderna - från vårens körsbärsblom till den heta sommarens iskalla ölflaskor, till höstens svampexkursioner - växer sig bandet mellan dem allt starkare. Till något svårdefinierat, starkt, livsomvälvande.

HIROMI KAWAKAMI är född 1958 i Tokyo. Hon är en populär författare i Japan, där hennes författarskap också är flerfaldigt prisbelönt, bland annat med det prestigefyllda Akutagawa-priset. För Senseis portfölj tilldelades hon Tanizaki-priset. Berättelsen har blivit både film och mangaserie och översatts till över 20 språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Senseis portfölj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    m, 21 december 2023

    Uppläsaren är tyvärr inte bra. Det blir lite larvigt med den tillgjorda rösten för mannen. Men jag lyssnade klart boken på SR.se med en annan uppläsare. Bra bok!

  2. Orginell
    Ylva Blennow, 23 mars 2022

    Två spännande, lite udda karaktärer möts och vi följer den ena "inifrån" hennes perspektiv hur de möts i perioder och skiljs åt igen. En speciell väldigt kravlös vänskap som berättas av den kvinnliga kontrahenten på ett sakligt ganska oreflekterande sätt där läsaren förstår mer än vad hon själv gör. "Scenerna" i boken utspelar sig oftast på den barrestaurang där de två möts i perioder och dricker mängder av saké och äter japansk mat, en plats som blir deras träffpunkt och därför får en stor plats i bokens berättande och i huvudpersonens liv.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hiromi Kawakami