En eld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
A Burning
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
206 x 140 x 24 mm
Vikt
528 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175808

En eld

Inbunden,  Svenska, 2022-04-06
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jivan är en muslimsk tjej från Kolkatas slum, fast besluten att göra något av sitt liv. Med pengar från sitt butiksjobb har hon kunnat köpa sig en mobiltelefon, som nu bubblar av uppdateringar om ett terrordåd mot ett tåg där över hundra personer har dött. I ett obetänksamt ögonblick skriver hon ett inlägg på Facebook som ska förändra hennes liv för all framtid:

Om polisen inte hjälpte vanligt folk som dig och mig, om polisen bara såg på medan de dog, betyder inte det att regeringen också är terrorister?

Genom tre oförglömliga personer och en ständigt överraskande handling tar Megha Majumdars hyllade debutroman En eld pulsen på ett samtida Indien präglat av nationalism och djupa klassklyftor. En eld är en tempofylld och överraskande bok, spännande som en thriller från första sidan.

MEGHA MAJUMDAR föddes 1988 i Kolkata men bor idag i New York, där hon är förläggare på för laget Catapult. En eld hyllades stort i den engelsk språkiga världen när den kom ut och blev oväntat en bästsäljare i USA och kvalade in på de flesta stora tidningars årsbästalistor.

NICLAS HVAL är en av Sveriges mest etablerade översättare från engelska, med översättningar av bland andra Rachel Cusk och Kazuo Ishiguro på meritlistan. Han har tagit emot både Stiftelsen Natur och Kulturs över sättarpris och utmärkelsen Årets översättning.

»Mästerlig.« James Wood, New Yorker

»En eld är den bästa debutroman jag ramlat över på länge. På något vis lyckas Majumdar fånga den obegränsade energin och romantiska hoppfullheten hos Indiens unga.«Amitav Ghosh

»En eld är en skickligt snidad och oerhört rafflande roman full av personer jag inte kommer att glömma i första taget. Med slående skönhet och klarhet skildrar Megha Majumdar vilka vågskvalp våra val i livet kan ge och hur samman länkade vi människor är. En häpnads väckande debut.« Yaa Gyasi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En eld
  2. +
  3. Öarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öarna av Amitav Ghosh (häftad).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Megha Majumdar