Rotlös (inbunden) Rotlös
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2022-05-11
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Irja Carlsson
Originaltitel
Nervous Conditions
Medarbetare
R. Acedo, Sara (form)
Dimensioner
205 x 140 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175846
Rotlös (inbunden)

Rotlös

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-11
99 229 Du sparar 130 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Rhodesia, 1968.
Efter att Tambudzais bror tragiskt gått bort får hon som första kvinna i familjen möjlighet att gå på missionsskola. På hennes axlar väger förväntningarna tunga: hon ska ta familjen ur fattigdomen och in i framtiden. Men mötet med världen utanför byn blir inte alls som hon tänkt sig.

Tsitsi Dangarembgas debutroman Rotlös gavs ut 1988 och har med tiden blivit en feministisk och post-kolonial klassiker som banat väg för andra kvinnliga afrikanska författare. Det är en tidlös uppväxtskildring och en ögonöppnande beskrivning av kolonialismens påverkan på den enskilda människan.

Tsitsi Dangarembga (född 1959) är författare, filmskapare och människorättsaktivist bosatt i Harare, Zimbabwe. Hon är flerfaldigt prisad för sitt skrivande och sin politiska aktivism, bland annat med PEN/Pinter Prize och PEN Award for Freedom of Speech. Rotlös gavs ut pa ett litet brittiskt förlag 1988 efter att ha refuserats otaliga gånger av både afrikanska och större internationella förlag. Idag är det en av de mest lästa afrikanska romanerna på universitet världen över och BBC hade häromåret med den pa sin lista över 100 böcker som förändrat världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rotlös
 2. +
 3. Förnekelsens bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förnekelsens bok av Tsitsi Dangarembga (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rotlös. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 9 februari 2023

  Rotlös av Tsitsi Dangarembga är en tittglugg som ger mig en inblick i en annan kultur, ett annat sätt att se på världen, i en annan tid. Det är Rhodesia innan landet blev Zimbabwe.

  Det är Tambudzais berättelse men också berättelsen om kvinnorna runt omkring henne. Tambu får lära sig att det är en tung börda att vara kvinna, men så måste det vara. Det är ju kvinnorna som föder barnen. När någon måste offra sig är det alltid kvinnan. Är man dessutom svart och fattig så är bördan trippe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tsitsi Dangarembga