Mac och hans stötestenar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2022-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yvonne Blank, Elisabeth Helms
Medarbetare
Hellsten, My (form)
Dimensioner
190 x 140 x 27 mm
Vikt
492 g
SAB
Hce
ISBN
9789189175945

Mac och hans stötestenar

Inbunden,  Svenska, 2022-09-01
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    129
Visa alla 1 format & utgåvor
Mac har blivit arbetslös och lever nu på sin frus inkomst. Vid sextio års ålder och med all tid i världen beslutar han sig för att börja föra dagbok. Han plitar flitigt ner observationer från sina dagliga promenader i kvarteret, den här sommaren som är den varmaste Barcelona upplevt på hundra år. I dagboken redogör han också för sina utflykter i litteraturens värld. Särskilt intresserad är han av hur de författare han läser använder sig av upprepningar i sina böcker, så när han ramlar över en gammal och lite misslyckad bok av den kände författaren som bor i kvarteret blir han genast lockad av att skriva en ny och förbättrad version av den. Men en sak bestämde sig Mac tidigt för: dagboken ska absolut inte bli någon roman.

"En författare som saknar motstycke i den spanska samtidslitteraturen." Roberto Bolano

"Å ena sidan djupt komisk, å andra sidan så skarp att du inte kan göra annat än att kapitulera inför att du är i händerna på en mästare." Paul Auster

"Lekfull, rolig och en av Spaniens bästa författare." Colm Toibin

Enrique Vila-Matas (född 1948 i Barcelona) debuterade som författare på 70-talet och har givit ut över fyrtio böcker. Han har kultstatus i den spansk språkiga världen och har varit en stor inspirationskälla för författare som Roberto Bolano och Paul Auster. Mac och hans stötestenar nomi nerades till det internationella Bookerpriset 2021.

Yvonne Blank har sedan tidigare översatt fyra Vila-Matas-romaner för Tranan och har byggt upp ett eget Vila-Matas-bibliotek som hon fyller med böcker som hon läst för att han hänvisar till dem eller citerar ur dem. Den här gången har hon översatt tillsam mans med Elisabeth Helms, som tidigare översatt författare som Mario Vargas Llosa och Carlos Fuentes.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mac och hans stötestenar
  2. +
  3. Vardagar 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagar 6 av Ulf Lundell (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enrique Vila-Matas