En misslyckad kvinnas bekännelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
543
Utgivningsdatum
2021-04-28
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Confessions of a Fourty Something F*ckup
Dimensioner
217 x 148 x 38 mm
Vikt
737 g
SAB
Hce
ISBN
9789189177055

En misslyckad kvinnas bekännelser

(17 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-28
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
*** "Nells resa är hysteriskt rolig, rörande och klarögt klok ... " - Lucy Dillon ***

*** "Den nya Bridget Jones." - The Daily Telegraph ***

*** "Säg hej till en bok som kommer att få dig att skratta på varje sida - oavsett om du är 20, 40 eller 80." - HEAT ***

Hjärta? Brustet.
Karriär? Obefintlig.
Hem? Inneboende.
Ålder? Ingen kommentar.

Nell Stevens drömliv i Kalifornien får ett abrupt slut: konkurs och uppslagen förlovning. Hon flyttar tillbaka till London, utan en krona på kontot, för att börja om på nytt. Medan hon har varit borta har mycket förändrats. Hennes singelvänner är gifta och har barn, skyhöga hyror tvingar henne att hyra ett rum hos en främling och alla perfekta Instagram-liv gör att hon känner sig som ett enda stort fiasko.

Efter en period av färdigblandad gin och tonic på burk, chips och duster med hyresvärden om hur man fyller diskmaskinen, får Nell till slut ett frilansuppdrag: att skriva dödsrunor. På så vis träffar hon änkan Cricket som är dryga åttio och i full färd med att måla om sina väggar i gult.

En oväntad vänskap tar sin början och Nell får en knuff i rätt riktning.

Alexandra Potter föddes i Yorkshire, men bor nu i Notting Hill, London, tillsammans med Mr California och deras bosniska gatuhund. När hon inte skriver eller reser tillbringar hon ohälsosamt mycket tid på Instagram där hon påminns om att hon borde träna oftare, dricka mycket vatten, utöva mindfulness och känna sig #välsignad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av En misslyckad kvinnas bekännelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. fantastisk
  G Carlsson, 29 september 2023

  Hade absolut inga förväntningar på den här boken, men den visade sig vara helt fantastisk! Jag är lite äldre än huvudpersonen (55+), kunde applicera de flesta karaktärerna i boken på personer som passerat genom livet! Mycket igenkänning och många härliga "gapskratt" och dessutom många tänkvärda situationer. Skulle nästan vilja kalla den för en handbok i livskunskap!
  Läs den!

 2. Lättsam och underhållande, men ändå tänkvärd
  Boktagen (Malmö), 19 augusti 2023

  Jag var inte såld direkt, då inledningen var lite seg. Sedan kommer jag på mig med att försöka hinna med bara ett kapitel till.
  Bli inte avskräckt för att boken har över 500 sidor. Den är lättläst och kapitlen är korta, vilket gör den till en perfekt bok att läsa när du t.ex reser. Det ger även tillfälle till eftertanke..

  Boken ger en bra beskrivning av att befinna sig lite ur norm med sin omgivning och risken med att köpa sociala mediers bild av framgång och lycka och hur det p... Läs hela recensionen

 3. Roman med både skratt och djup

  Nell flyttar tillbaka till London då livet i Kalifornien får ett abrupt slut med konkurs och en avbruten förlovning. När hon kommer tillbaka till London har hon inte en krona på kontot och mycket har förändrats, alla singelvänner är gifta och har barn, hyrorna är skyhöga, hon tvingas hyra ett rum hos en främling. Nell får efter ett tag ett frilansuppdrag och träffar då änkan Cricket som är 80 år, en oväntad vänskap uppstår och Nell får en knuff i rätt riktning¿.

  Det här är en roman m... Läs hela recensionen

 4. Så många skratt
  Siri Johansson (Västerås), 24 augusti 2021

  Man lovas ett skratt per sida och det säger jag X flera. Underbar bok, rekommenderas varmt. Jag har redan lånat ut den till en vän som jag hoppas gillar den.

 5. Livets upp- och nergångar i en humorfylld feelgood

  En misslyckad kvinnas bekännelser är en humorfylld, glädjespridande feelgood som värmde mitt hjärta från första sidan. Jag älskar Nell och hennes humor, jag älskar Cricket och hennes positiva tankar om livet, jag älskar Edward och hans ibland något pinsamma egenheter och jag älskar hunden Arthur som verkar hur mysig och go som helst.

  Karaktärerna är trovärdiga, unika och enkla att tycka om, jag fastnade snabbt för hur Alexandra Potter beskriver karaktärernas personligheter och unika ... Läs hela recensionen

 6. En bok helt i min smak- underbar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 27 juni 2021

  För mig är det här en klockren feelgood roman om man som mig gillar dem som inte är så där sötsliskiga. Jag vill gärna att de innehåller mer humor men även att där finns ett djup och underfundigheter som ger tid till eftertanke.

  Det här är en sådan pärla. Den är underhållande och humoristisk berättad och jag hör mig själv skratta rakt ut vid flertalet tillfällen. Jag älskar denna härlig berättelse som är något utöver det vanliga. Instämmer med de som uttryckt att de fått en känsla av... Läs hela recensionen

 7. En fullträff i vikten att lyssna på dig själv!
  Jennifer, 31 maj 2021

  Nell Stevens lever drömlivet i Kalifornien. Hon har mannen, hon har företaget och hon har ett giftemål på G. Men när allt det får ett abrupt slut och hon flyttar tillbaka till London, får hon börja om på nytt. Medan hon har varit i USA så har hennes barndomsvänner gift sig, skaffat barn och har helt andra intressen än vad Nell kommer ihåg. När hon får tag på ett jobb som att skriva dödsrunor och på så vis träffar hon änkan Cricket, en dryga åttio år dam som får Nell på fötterna igen.
  Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Alexandra Potter