En konungs ätt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Tusenårsriket (del 2)
Utgivningsdatum
2020-06-08
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789189177314
En konungs ätt (e-bok)

En konungs ätt E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-06-08

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter sin insats i det blodiga slaget om Fyn förväntar sig vikingatidens skarpaste bågskytt, Ulv Palnatoke, att han kommer att belönas av kung Gorm och äntligen få gården som en gång tillhörde hans galna morbror. Men Gorm visar sig ha andra planer och i besvikelsens ögonblick begår Palnatoke - som är ökänt hetlevrad - en stor synd. Han bränner ner morbroderns gård. Det är ett allvarligt brott i ett land och en tid där hämnd är något som genomsyrar folksjälen.

För att rädda Palnatoke från sina släktingar - och sig själv - skickar Gorm iväg honom till Britannien. Med sig får han Gorms söner Harald Blåtand och Knut Dana-ast. Dessutom följer Ymer och Torste med på färden, som blir allt annat än vilsam, och det kommer att dröja många år innan Ulv återvänder.

EN KONUNGS ÄTT är del två i TUSENÅRSRIKET, en spännande och underhållande serie om en tid då danerna - i strävan efter rikedom, skaldernas lovprisning och evig ära - ständigt stred mot varandra och otaliga andra folkslag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En konungs ätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Thomas , 15 januari 2022

    Spännande roman, hyfsat historiskt korrekt med många verkliga karaktärer. Naturligtvis har författaren tagit ut svängarna rejält ibland. Det är fyra böcker i serien, samtliga lika bra. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tonny Gulløv