Samtal från en ängel (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2021-02-11
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
L'appel de l'ange
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
ISBN
9789189177703
Samtal från en ängel (pocket)

Samtal från en ängel

(82 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-02-11
79

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samtal från en ängel Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
***NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2021***
Juryns motivering: "Smart och oförutsägbar thriller med läs-ös!"

"Rappt berättad spänning av deckarikonen Musso, Frankrikes svar på Camilla Läckberg." - Camilla Grebe

Den här boken börjar som en romantisk komedi, men snart kommer du att upptäcka att du befinner dig mitt i en rasande thriller. Och den är omöjlig att lägga ifrån sig.

Efter att ha krockat på flygplatsen JFK i New York lyckas Madeleine och Jonathan - två kompletta främlingar - förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon bor i Paris och han driver restaurang i San Francisco.

Även om de snart får kontakt med varandra stöter själva utbytet av telefonerna på förhinder och drar ut på tiden. Nyfikenheten tar över och båda börjar utforska innehållet i den andres mobil. Det de först såg som ett roligt tidsfördriv förvandlas snart till en ömsesidig besatthet av den andres liv. När de gräver djupare upptäcker de att något i det förflutna binder dem samman och en osynlig hand tycks nu styra deras öden mot varandra ... och mot en djupt begravd hemlighet. Madeleine och Jonathan befinner sig snart mitt upp i ett spel på liv och död.

Guilluame Musso är en av världens bäst säljande författare och är översatt till 40 språk. Han föddes i Antibes 1974 och redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York en period. När han kom hem hade han huvudet fullt av bokidéer och New Yorks typiska mångfaldskultur. Det märks idag då många av hans böcker utspelar sig såväl i Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder.

"Mussos böcker är riktiga bladvändare - när man väl börjat läsa kan man inte lägga dem ifrån sig." - Europé 1, Café Culture

"Guillaume bekräftar återigen sin stora talang som berättare" - Le Figaro

"Ett franskt fenomen!" - Aftenposten

"... som en brant bergochdalbana /.../ en äkta bladvändare." - The Sunday Express
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtal från en ängel
 2. +
 3. Försvunnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Försvunnen av Guillaume Musso (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Samtal från en ängel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Sivan, 6 maj 2022

  Väldigt bra och otroligt oförutsägbar. Kunde inte släppa boken!

 2. Nedvärderande
  jonssonsbookworld.blogg.se, 16 januari 2022

  Mina åsikter om den här boken är väldigt delade. Om jag ska se det enkla i berättelsen för sig bara så är den väldigt spännande, annorlunda och jag var fast från första till sista sidan. Det är sannerligen en sträckläsnings-bok! Jag gillar den.
  Men sen om jag ska vara kritisk när det gäller till exempel synen på kvinnor (bland annat), så blir jag bara förbannad. Det är dels citat i varje kapitel och vissa av de rimmar minst sagt inte med mina värderingar och får mig att fundera över vad ... Läs hela recensionen

 3. Annorlunda spänning
  Annki L, 28 maj 2021

  Väldigt nutida. Något som kanske skulle kunna inträffa om två personer råkar förväxla sina mobiltelefoner. Börjar trivsamt, laddar upp när de två visar sig ha en beröringspunkt och slutar väldigt spännande.

 4. Lite lagom spänning till hängmattan

  Brukar inte läsa så många "thrillers" nuförtiden, men denna var lagom spännande och inte alltför hemsk. En modern thriller med förvecklingar då två mobiltelefoner råkar förväxlas.

 5. Spänn fast säkerhetsbältet!
  Jim, 26 april 2021

  Grymt bra! Pageturner med sjukt driv och många oväntade vändningar och överraskningar. Börjar lugnt, men sen... Inte det gamla vanliga Mer tack!!

 6. Långtråkig
  Märta Gunnel Wihlborg, 20 april 2021

  En tjatig förutsägbar deckare eller krimroman. Mycket rabblande om gator, stadsdelar och landmärken.
  Man hoppar mellan Paris och olika platser i USA. Långsökt intrig. Lite trovärdghet behövs. Den engagerar inte alls, möjligtvis några sidor i mitten av boken , sen faller den igen. Känns krystad.

 7. Svajig och barnslig berättelse
  Lookingglass, 20 april 2021

  En bok med mycket noggranna betraktelser av miljöer, mat och karaktärer. Restaurangmiljöer och menyer tar upp för mycket tid av boken och skulle passa i en bok för sig kanske. Karaktärerna är klichéartade och det blir en barnsligt romantisk tonårsbok som gör ett försök att bli ett kriminaldrama utan att lyckas fånga läsaren. Väldigt "svajig" orealistisk berättelse som till slut var svår att ta sig igenom.

 8. Ny stil inom spänning
  Dag Johansson, 18 mars 2021

  Riktigt bra! Känns som en frisk fläkt inom spänningsgenren där spänning och drama växlas på ett bra sätt. Gillar även hur spänningen ökar successivt genom boken och slutet blir väldigt spännande.

 9. Musso är en ny favorit!
  S Palmblad, 18 mars 2021

  Kul med något som är en annorlunda läsunderhållning. Samtal från en ängel är nästan som en blandning mellan en roman och deckare. Handlingen rör sig mellan San Francisco, New York, Paris och Franska rivieran. Allt paketerat snyggt i en bladvändare!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Guillaume Musso