Inför Gud och kniven är vi alla lika (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2020-05-22
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 135 mm
Vikt
400 g
SAB
Lz Bergendahl, Henrik
ISBN
9789189179431

Inför Gud och kniven är vi alla lika

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-05-22
246
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lukten av desinfektionsmedel hänger tung i luften. Tystnaden är total, nästan hörbar. Spända koncentrerade blickar möter varandra över munskydden. Tiden står stilla.
- Patienten sover nu, varsågoda, säger narkosläkaren. Det kalla ljuset från operationslamporna glimmar till i skalpellens stål när den i ett långt drag skär igenom bukväggen. I en kaskad av fostervatten och blod föds jag skrikande fram genom kejsarsnitt.
Det är den fjärde september 1950, samma år som Ingemar Johansson blir svensk juniormästare i boxning.
Mitt liv kom att bli en resa genom svensk sjukvård. Från att torka blodiga spyor och avföring på Mariapoliklinikerna till att bli läkare och verksamhetschef. När jag fyllt 66 år hamnade jag under kniven igen. En svår kirurgisk komplikation kunde ha avslutat mitt liv, men jag räddades troligen av något så ovanligt som en extra leverartär.
Men allt börjar i Stockholm med 50- och 60-talets alla frestelser, idylliska sommarlov på en sörmländsk bondgård, och ett brinnande intresse för popmusik, som senare kulminerar i min dotters framgångsrika musikkarriär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inför Gud och kniven är vi alla lika
 2. +
 3. Vaccineffekten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vaccineffekten av Robert F Kennedy Jr, Brian Hooker (häftad).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inför Gud och kniven är vi alla lika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, ärlig och självutlämnande!

  Ibland när jag läser en bok har jag svårt för bestämma mig för vad jag tycker om den. Detta är en sån bok.

  Det är väldigt intressant att följa författarens liv från nyfödd och nästan 70 år framåt. Det har hänt mycket i hans liv, precis som det gjort i samhället i stort. Allt från friare och mer liberal syn på förhållanden till en enorm teknisk utveckling. Den senare märks framförallt inom sjukvården.

  Henrik Bergendahl berättar väldigt öppet om sitt liv, sina tankar och känsl... Läs hela recensionen

 2. Intressant biografi
  Magnus Larsson, 18 september 2020

  Detaljerad och intressant beskrivning av ett liv. Speciellt det som beskriver ett långt yrkesliv som narkossjuksköterska och sedan narkosläkare. Berättar också om vad som gått snett i svensk sjukvård. Slutar med historien om hur författaren personligen drabbades av en svår och livshotande komplikation till ett banalt ingrepp.

Visa alla 2 recensioner