Samlade dikter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2011-04-11
Upplaga
1
Förlag
Podium
Översättare
Kristina Labba
Originaltitel
Sms från Soppero
Medarbetare
Svenske, Ann (form)
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
190 g
SAB
Hc.03,839.7172
ISBN
9789189196490
Samlade dikter (häftad)

Samlade dikter

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-04-11
257
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Harriet Löwenhjelms dikter kombinerar ohöljd livsglädje och vanvördig humor med hjärtskärande allvar. Hennes unika tonfall har än idag en sällsynt förmåga att beröra och fascinera. Hon hade bara börjat sin bana som konstnär och poet när hon gick bort 1918. Året därpå publicerades ett begränsat urval av hennes dikter som sedan dess har utökats och tryckts i många upplagor.

Nu finns för första gången samtliga Harriet Löwenhjelms dikter tillgängliga i ett band. Här återfinns inte bara hennes mest kända dikter som Jakt på fågel och att dö... utan även opublicerade verk. Dikterna presenteras med tillhörande originalillustrationer i färg och boken innehåller även ett urval av fotografier och akvareller av Harriet Löwenhjelms hand. Boel Hackman har skrivit förord och försett dikterna med kommentarer.

Harriet Löwenhjelm (18871918) roade allt sedan barndomen både sig själv och sin omgivning med litterära och kreativa upptåg. Hon studerade vid Konstakademien i Stockholm och gav 1913 på egen hand ut en diktsamling, Konsten att älska och dess följder innan sin alltför tidiga död i lungtuberkulos.

Boel Hackman är universitetslektor vid Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria vid Stockholms universitet. Hon har också skrivit biografin Att skjuta en dront om Harriet Löwenhjelm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samlade dikter
 2. +
 3. Kärleken och dårskapen : dikter i urval av författaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärleken och dårskapen : dikter i urval av förf... av Anna Maria Lenngren (pocket).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samlade dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gammal svenska
  Ulf Arne Nelson, 25 februari 2021

  Dikterna är naturligt nog skrivna på gammaldags svenska och innehåller en massa företeelser (gudar, personer, platser mm) med okända namn. Vilket sammantaget gör många dikter otillgängliga och svårförståeliga.
  I övrigt älskar jag Harriet Löwenhjelm

 2. LJUVLIG
  Sara , 30 mars 2018

  Udda, märklig, intelligent, originell, rolig. Fantastisk. Harriet Löwenhjelm är en underbar poet, kanske vår bästa. Hon blev sjuk och låg på sanatorium. Dog ung. Borde uppmärksammas mer. Tycker jag.

Visa alla 2 recensioner