Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
425 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199156

Hjärtat talar grekiska

(6 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-04-21
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den trettioåriga läkaren Maria sitter i ett flygplan, på väg tillbaka till barndomens ö i Grekland där moderns sida av släkten bor. Hon vet inte varför hon har kallats dit, eller vad hon kan förvänta sig. Hon har aldrig förstått varför kontakten med familjen bröts när hon var tio år och har svårt att förlåta att de övergav henne.

Återföreningen väcker starka känslor till liv och hon går från att ha varit ensam till att plötsligt vara en del i en stor, kärleksfull familj som styrs av den godhjärtade men excentriska mormodern. Maria blir snart varse att med gemenskap och tillhörighet följer inte bara trygghet och mening, utan även ansvar och krav.

När hon möter kärleken tillåter hon sig för första gången att bortse från förnuftet och kastar sig in i en passionerad relation som låter henne utforska sin egen lust och kvinnlighet, men saker blir komplicerade när en tragedi inträffar och snart befinner hon sig mitt i ett äkta grekiskt drama.

Angela Rizzo, född 1966 i Stockholm, bor numera i Solna och arbetar som läkare. En stor del av tiden tillbringar hon i ett hus på en ö i Grekland.
Hjärtat talar grekiska skrev hon i New York där hon bodde ett år och varvade skrivandet med ett forskningsprojekt. Boken är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärtat talar grekiska
 2. +
 3. Hemligheternas ö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheternas ö av Victoria Hislop (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hjärtat talar grekiska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flygande känslor
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 25 september 2022

  Denna bok är ett utmärkt sätt att ta del av ett annat land och perfekt att läsa på sommaren under semestern. Jag dras snabbt med i början och språket är enkelt att följa. Maria tilltalar mig till en början då jag tycker om de egenskaper hon har. Hennes utveckling upplever jag däremot inte som lika tilltalande. Jag tycker att hon till en början framstår som stark men att hon allt eftersom blir lite för beroende av andra och slutar att stå upp för sig själv. Detta tillför ju dock en, utöver sjä... Läs hela recensionen

 2. Fångande
  Annika, 13 juli 2022

  Ser redan fram emot nästa bok. Den är väldigt fint skriven och ger en målande beskrivning av ön, miljön, människorna och livet. Jag har skrattat, gråtit och bara velat läsa vidare. Känns lite sorgset och vemodigt nu när boken är slut, men det är också det som kännetecknar en bra bok.

 3. Romantiska sexscener i en bladvändare
  Kerstin Wärn, 5 juni 2022

  Perfekt tidsfördriv i sommar. Hjärtat talar grekiska är en härlig roman som har det mesta. Dröm dig bort till Grekland och njut av en passionerad kärleksberättelse. Vem vill inte bli lika förälskad som huvudpersonen Maria. Hoppas på en uppföljning för att få svar på några "cliffhangers"

 4. Vackert, klokt och lustfyllt
  Anna , 30 maj 2022

  Med ett träffande språk om att utvecklas och att våga vara både stark och svag, kropp och själ. Påminner om Marianne Fredriksson. En mycket läsvärd debut!

 5. Romantisk bladvändare
  Mia, 11 maj 2022

  En mycket underhållande roman om den svensk/ grekiska läkaren Maria som genom ett arv efter sin mamma får kontakt med sin grekiska familj. Med mycket kärlek och härliga karaktärer får vi följa henne på en fantastisk återförening med den stora brokiga familjen. Längtar efter nästa bok och att åka till Grekland!

 6. En bok för dig som gillar kärlek och Grekland
  MTh, 9 maj 2022

  Hjärtat talar grekiska är en intensiv kärlekshistoria som utspelar sig på en vacker ö i Grekland. Svensk grekisk kvinna åker till ön för att få ett arv. Hon är läkare, perfektionist och har inte sett sin grekiska släkt sen hon var barn. Den myllrande, hjärtliga släkten beskrivs på ett härligt vis och dessutom en kärlekshistoria utöver det vanliga. För dig som gillar att läsa om sex är detta boken! Läs oavsett om du vill läsa om kärlek, om Grekland eller om en kvinnas utveckling.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Angela Rizzo

 • Klaus

  Magnus Ottosson, Henrik Nilsson Thelander, Jeanette Niemi, Angela Rizzo, Anna-Maria Ekblad

  Årets mest spännande och hemlighetsfulla julupplevelse! Släpp julstressen och stig in i en värld av mysterier, där granar, mistel och hemliga sällskap går hand i hand. Denna antologi med åtta fascinerande noveller bjuder på en helt ny tolkning av ...