Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Odödlig-trilogin (del 1)
Utgivningsdatum
2023-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
331 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199255
Odödlig jord (häftad)

Odödlig jord

(10 röster)  |  Läs 10 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-05-21
198
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Odödlig jord Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Spänningsroman

Undangömt i skogarna på Österlen ligger det nedlagda alunbruket Charlottenro, där Sveriges mäktigaste adelskvinna genom tiderna efterlämnat sig ett giftigt arv. En alunmästare som flytt från ett härjat Irland på 1700-talet har genom ödets nycker lyckats överleva i 300 år tillsammans med en liten skara människor som kallar sig det hemliga folket.

Mötet med dem vänder upp och ner på allt för Hanna. Hon anar snabbt att något inte stämmer. När Jens och det hemliga folkets drottning Charlottas långdragna konflikt kommer upp till ytan dras Hanna in i en spiral av obehagliga händelser. Dörrar till det förflutna öppnas, till tiden då det mytomspunna bruket grundades.

Anna Sivenius Rattigan föddes 1975 i Malmö. Idag bor hon på landet utanför skånska Löberöd tillsammans med sin familj.

Anna är utbildad till psykolog och jobbar som konsult, med fokus på ledarskaps- och grupputveckling. Odödlig jord är hennes debutroman och den första delen i en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Odödlig jord
 2. +
 3. Drömsamlaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömsamlaren av Albin Hagberg Medin (inbunden).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Odödlig jord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande start på trilogi
  Marias bokhylla, 15 november 2023

  I Odödlig jord möter fantasyn skräck och historia på ett sätt som känns levandegjort med bra känsla för vad som behövs för att föra berättelsen framåt. Hanna upptäcker det gamla bruket Charlottenro i skogarna på Österlen. Där har det varit undangömt från världen och där, tillsammans med en skara människor som kallar sig för det hemliga folket, bor en gruvmästare som flydde från Irland på 1700-talet. Hanna dras in i deras liv på ett sätt som hon inte kunde förutspå och både hennes framtid och ... Läs hela recensionen

 2. Spänning och mystik
  Anna Maria A (Malmö), 3 oktober 2023

  En bok som allt eftersom blir mer och mer spännande, med en intrig som får dig att undra var handlingen tar dig. Oväntade vändningar och härliga miljöer! Verkligen något att läsa när hösten kryper på!

 3. Långtråkig
  Stina P, 24 september 2023

  Blev "rekommenderad" att läsa den och det försökte jag. Men den kändes helt fel, alldeles för tjatig och långrandig. Inget djup överhuvudtaget. Ingen riktig intrig att intresseras av. Allt som allt känns det halvhjärtat och det föll mig inte i smaken.

 4. Spännande och läsvärd debut!
  David Danielsson, 11 september 2023

  Eftersom mina referensramar är rätt så snäva och fantasylitteratur är ett territorium som jag som regel inte beträder tar jag mig an "Odödlig jord", en urban fantasy med inslag av skräck, utan en bred kännedom om vilken mark som redan är upptrampad inom genren. Det här är den första boken i en planerad trilogi och författarens debut - & en värdig sådan. För en läsare som mig där blotta ordet "fantasy" för mig tillbaka till det tidiga 2000-talet, då jag såg alla Lord of the Rings-filmerna på b... Läs hela recensionen

 5. Kan varmt rekommenderas!
  Kristin Haglund, 15 augusti 2023

  Kan verkligen rekommendera denna nya fantasybok! Den gräver sig in i skinnet och det är svårt att lägga den ifrån sig. Den är väldigt välskriven för att vara författarens debutbok. Längtar nu efter att få fortsätta läsa om hur det går!

 6. Spännande debut
  Sanna Lundell (Stockholm), 28 juni 2023

  Missa inte denna spännande debut där den unga kvinnan Hanna möter en skara individer som har lyckats överleva i 300 år. Där i skogarna på Österlen har Sveriges mäktigaste adelskvinna genom tiderna lämnat ett giftigt arv efter sig som rör upp starka känslor.
  Författaren väver skickligt ihop nutid med historiska inslag och det märks att hon är välbekant med de miljöer i Skåne och Irland som förekommer i boken. Som läsare njuter jag av att få följa med till både slott, koja och skogen som i ... Läs hela recensionen

 7. Nervkittlande svensk fantasy i sitt esse
  Frida Hemborg, 23 maj 2023

  Detta är första delen i en ny nervkittlande urban fantasy trilogi som utspelar sig på Österlen. Och WOW vilken debut! Denna bok fångade verkligen mig från första sida och höll mig fast till sista mening. Så mycket spänning och mystik invävt i varje ord, och tillsammans bildade det en unik och mästerlig urban fantasy i svensk miljö.

  Älskade att boken utspelade sig i två olika tider, ena delen på 1700-talet där vi får veta hur allting började och sen nutid. Blev ett väldigt fint samsp... Läs hela recensionen

 8. Spänning och det övernaturliga...
  Joseph R, 22 maj 2023

  Odödlig jord kombinerar spänning, skräck, historia och det övernaturliga på ett sätt som kommer att tilltala alla som älskar mystik. Nervkittlande historia med en riktig cliffhanger!

 9. Odödlig jord
  agnethas_boktips, 22 maj 2023

  Har precis avslutat den boken, som även är författarens debutroman, och vilken debut!!!!!! Var så inne i boken och satt på nålar och väntade på upplösningen - och gissa vad, boken tog slut där. Men så kan den inte sluta! Måste läsa nästa bok NU! Älskar allt med den här boken, hämnden, historien, ja allt. Egentligen är jag inte förtjust i fantasy, men här har författaren lyckats fånga mig redan från första sidan! Riktigt bra!!!

 10. Historia och magi
  Boooktook, 21 maj 2023

  Ojojoj säger jag bara, vilken fantastisk bok! I princip varje sida är full av spänning och mystik. Historia och magi vävs skickligt samman till en helt underbar berättelse och jag kunde inte sluta läsa!

  Boken är lagom läskig, men samtidigt nästan lite mysig, trots att det hemliga folket är både skrämmande och groteskt. Jag tycker att det finns något fint i hur vi som läsare får se bortom deras otäcka utsida och då upptäcka att de är så mycket mer än hemska monster. I alla fall de fle... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Anna Sivenius Rattigan

 • I skuldens skugga

  Anna Sivenius Rattigan

  Under sommaren flyttar Rebecca tillfälligt till sin familjs nyinköpta gård. Det sägs att familjen som bodde där för hundra år sedan försvann spårlöst. När Rebecca gör ett otäckt fynd på vinden förstår hon att hon är en gammal hemlighet på spåren. ...