Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-04-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 133 x 14 mm
Vikt
266 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199262
Mot alla odds (häftad)

Mot alla odds

Häftad,  Svenska, 2023-04-21
182

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Hans är fyra år har första världskriget börjat. Han kan varken gå eller tala eftersom han har en CP-skada. För hans mor Elisabeth blir han hela hennes värld, sedan fadern dött. Hans första år blir en lycklig tid, trots CP-skadan. Men krigets fasor kommer snart i kapp dem när staden bombas.

Efter krigsslutet blir livet i det söndertrasade och svältande Tyskland allt värre. Elisabeth har uppehållit sin kontakt med Sara, väninnan hon hade starka känslor för under sin ungdomstid som lärarinna i Sverige. En dag står Sara utanför dörren, ser deras elände och hjälper dem att utvandra till Stockholm.

I det nya landet blir Hans utanförskap ännu tydligare. Ska Elisabeth kunna ge sin son ett värdigt liv? Hur ska hon klara av sin skuldfyllda längtan efter Sara?

Mot alla odds speglar ett barns perspektiv på att leva med utanförskap och förföljelser. Den belyser de starka, men komplexa, banden mellan mor och ett barn i en dramatisk tid.

Gisela Müller-Dahlquist har en lång karriär som barnläkare bakom sig. Idag är hon anställd som senior professor vid Umeå universitet. Gisela brinner starkt för barn och att deras rätt integritet ska respekteras. Detta har lett till arbete och föreläsningar om etik inom forskning och i vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mot alla odds
  2. +
  3. Låt mig berätta allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt mig berätta allt av Caroline Säfstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »