Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jackie Philipsson (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2023-01-15
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
221 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199323

Tunn is

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-01-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter en 20 år lång karriär inom underrättelsetjänsten har Jackie Philipsson fått nog av riskerna och känslan av att leva på lånad tid. Men precis när hon lämnat sin yrkesbana kommer rapporter om ett märkligt sjukdomsutbrott i Ekaterinburg. En före detta källa bekräftar snart hennes värsta farhågor - Kreml har fortsatt sin forskning på biologiska stridsmedel.

Jackie inser att hon måste utföra ett sista, avslutande uppdrag som underrättelseofficer. Hon kastas tillbaka in i den värld av lögner, svek och dubbelspel som hon försökt att lägga bakom sig. Operationen visar sig bli hennes mest riskfyllda och komplicerade någonsin, till slut vet hon inte längre vem som är vän och vem som är fiende.

Det är en spännande och samtidigt skrämmande roman som skildrar den svenska underrättelsetjänstens arbete med att skydda såväl Sverige som resten av världen från den olagliga forskning på biologiska stridsmedel som bedrivs av Ryssland. En verksamhet som makthavarna i Kreml försöker dölja med hjälp av alla tänkbara och otänkbara medel. Läsaren får följa underrättelseofficeren Jackie Philipsson in i en grym värld bestående av konspiratörer, landsförrädare, dubbelagenter och ryska GRU-officerare som inte tvekar att ta till dödligt våld för att skydda sitt hemland.

Tunn is är Carolina Angelis debutroman och första boken i en spionserie. Carolina har precis som bokens huvudperson Jackie Philipsson ett förflutet inom den svenska underrättelsetjänsten, då hon under 20 års tid arbetade inom den militära och civila underrättelsetjänsten. Idag är Carolina konsult och föreläsare och utbildar företag och myndigheter inom informationssäkerhet samt hur man motverkar spionage. Hon anlitas även som kommentator för Sveriges Radio, TV och tidningar i frågor gällande informationsinhämtning av främmande makt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tunn is
 2. +
 3. Dominoeffekten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dominoeffekten av Carolina Angelis (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tunn is. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 13 februari 2023

  Efter en 20 år lång karriär inom underrättelsetjänsten har Jackie fått nog av riskerna och leva på lånad tid. Men precis när hon lämnat kommer rapporter om ett märkligt sjukdomsutbrott i Jekaterinburg. En källa bekräftar för henne att Kreml har fortsatt sin forskning på biologiska stridsmedel. Jackie inser att hon måste tillbaka och göra ett sista uppdrag. Snart är det en härva av lögner, svek, dubbelspel och hon vet inte vem som är vän eller fiende.

  Det här är en otäck och skrämma... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carolina Angelis