Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-15
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
28 x 173 x 105 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199354

Den stora hemligheten

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-09-15
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den nyexaminerade rättspsykologen Annie Mallman besöker sin farmor i Göteborg och blir av en slump indragen i jakten på en våldtäktsman. Spåren är förvirrande och hon kan bidra med sin expertis.

Farmodern dör oväntat och lämnar en skokartong med fotografier och nötta föremål efter sig. Ett handskrivet brev daterat "Prag 1946" sticker ut, men är skrivet på tjeckiska. Annie konfronterar sin pappa men han vet inget. När Tyska ambassaden i Stockholm meddelar att material som hennes farmor efterlyst nu finns tillgängligt hos dem, väcks Annies nyfikenhet och hon börjar luska vidare. Överraskande information får henne att åka till farmoderns födelseort i Tjeckien och gräva i sin släkts förflutna. Vem var egentligen hennes farfar och vad står det i brevet?

Parallellt med Annies egna upptäckter hjälper hon polisen att ringa in den flyende gärningsmannen.

En av våra största kriminalförfattare blandar fiktiv spänning med en gripande historia från sitt eget förflutna.

Peter Gissy är född 1947 i Landskrona, men flyttade i tjugofemårsåldern till Göteborg. Han är en av de mest utlånade författarna på biblioteken, och som föreläsare och kursledare har han bland andra hjälpt Camilla Läckberg till hennes första manus. Peter Gissy är en mångsidig författare med ett femtiotal böcker bakom sig.

Den minst sagt produktive göteborgsförfattaren Peter Gissy är aktuell med en deckare där fiktionen snuddar vid hans egen bakgrund. /.../ Deckarintrigen tvinnas samman med den skakande berättelsen om släktens förflutna. Bokens två delar följs åt vad gäller tempo och språkdräkt - när det bränner till i ena intrigen så ökar intensiteten i den andra och vice versa. Den största behållningen ligger i historien om farmoderns bakgrund.
BTJ-häftet nr 19, 2023. Lektör Anna Thurfjell
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den stora hemligheten
 2. +
 3. En avgörande ledtråd

De som köpt den här boken har ofta också köpt En avgörande ledtråd av Peter Gissy (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den stora hemligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande med inslag av verklig historia
  Marias bokhylla, 19 december 2023

  3,5/5

  Annie är kriminolog, nyligen utexaminerad och när hon besöker sin farmor i Göteborg dras hon in i en polisjakt efter en våldtäktsman. Spåren förvirrar, men som kriminlog kan Annie hjälpa utredningsgruppen att hitta några viktiga ledtrådar. När farmor oväntat dör, hittar Annie en skokartong med fotografier och parallellt med utredningen, börjar hon också nysta i sin farmors historia, vilket tar henne tillbaka till 1946 och Prag.

  Peter Gissys roman Den stora hemligheten ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Gissy