Vårt liv är inte vårt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
PetaHertz-trilogin (del 1)
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2022-03-21
Förlag
Hoi Förlag
ISBN
9789189199446

Vårt liv är inte vårt E-bok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-03-21

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Allting tycks hänga ihop via ett fenomen som alltid fascinerat människor: möjligheten att kunna manipulera tid och rum. För Lundastudenten Ulla börjar det när hon hittar sin döda morfars anteckningar. Hur kunde en anonym taxiförare från Iran ha bedrivit en sådan avancerad fysikforskning? Varför ville någon mörda honom?
Ulla upprepar sin morfars experiment och inser att det skulle vara förödande om tekniken hamnade i fel händer. Samtidigt förbereds ett enormt fysikexperiment med en konstgjord petahertz-signal. Experimentet hotar rubba rum-tiden och orsaka en global katastrof - om ingen lyckas stoppa det.
Vårt liv är inte vårt är lika mycket deckare som science fiction, lika mycket filosofi som fysik. Det är den första boken i trilogin Petahertz av författaren och forskningschefen Orest Lastow. I en resa genom årtionden och omvälvande världshändelser får läsaren möta många människoöden, ta del av en enorm konspiration och lära känna en teknik som skapar stora möjligheter, men även extrema faror för vår planet.

Orest Lastow föddes 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien, växte upp i Malmö och bor nu utanför Lund.Han är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i aerosolfysik i London. Sedan 1995 har Orest utvecklat inhalerade läkemedel, nu som forskningschef på Iconovo.Vårt liv är inte vårtär hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vårt liv är inte vårt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk!
    Peter Lindström, 16 januari 2024

    Jag är ett stort fan av sci-fi, naturvetenskap och fysik så den här boken var helt i min smak. Sträckläste den och köpte direkt uppföljaren "Världen är min". Rekommenderas starkt till alla som gillar böcker med en smart plot, spänning och lite nördiga inslag.

  2. En ovanlig och fantasieggande historia
    Björn Carlsson, 23 april 2022

    Har hittills läst ungefär en fjärdedel av boken och ser varje kväll fram emot att läsa några kapitel till. Kul med lite tekniska detaljer. Antarktis, Lund, Södertälje nutid, 50-talet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Orest Lastow