Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2024-04-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 133 x 11 mm
Vikt
232 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199606

Amok 2029

Häftad,  Svenska, 2024-04-21
184
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 2029 och den första odödliga musen har skapats i ett labb. Klimatet löper amok med allvarliga naturkatastrofer över hela jordklotet. Det handlar inte längre om kraftigt höjda medeltemperaturer och vildbränder - mänsklighetens överlevnad står på spel.

Hitlers hemliga sonson Wolf Petrucci Carstein är Brasiliens president. Reportern Margareta Sandin följer hans karriär och får precis som flertalet andra samhällsobservatörer intrycket att WPC, som han kallas i folkmun, är en vänsterliberal med starkt miljöengagemang. Hon förtrollas av hans utstrålning och förmåga att bemästra den intrikata klimatfrågan.

När WPC blir utnämnd till FN:s generalsekreterare börjar hon ana ugglor i mossen. Han uppfattas som en Dag Hammarskjöld på steroider, men har i själva verket en dold agenda. Vad han inte vet är att hans främsta rådgivare, AI-modellen GAL, har blivit självtänkande, och på vems sida står hon egentligen i spelet mellan krig och fred?

En dystopi om AI, makt och miljö.

Richard Beer, född 1951 i Stockholm, är bosatt i São Paulo efter en lång internationell karriär som utlandsreporter i svensk, fransk och schweizisk kvalitetspress. Han har ett stort men vaksamt intresse för AI:s snabbt ökande samhällsroll. Amok 2029 är den första romanen han ger ut under eget namn.En dystopi om AI, makt och miljö börjar 2026 i en värld präglad av stora naturkatastrofer och politisk oro. [...] Miljöskildringen - Brasilien, New York, FN - är rätt summarisk. De tre huvudaktörerna framstår däremot som komplicerade och intressanta personer. Inte minst ger GAL:s resonemang kring vad som händer en bild av vad AI skulle kunna innebära för framtiden. AMOK 2029 är ett intressant debattinlägg i en fråga som blir allt viktigare, men också en angelägen, lättläst och fängslande spänningsroman.

BTJ-häftet nr 7, 2024. Lektör Veit G:Son Berg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Amok 2029
  2. +
  3. Tjugo över midnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tjugo över midnatt av Daniel Galera (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »