Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2023-05-17
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
200 x 125 x 13 mm
Vikt
267 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789189205628
Testamentet : och andra berättelser (inbunden)

Testamentet : och andra berättelser

Inbunden,  Svenska, 2023-05-17
259
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Testamentet : och andra berättelser Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad får man syn på när vardagen krackelerar?

Berättelserna i Testamentet utspelar sig på bekanta platser: i hemmet, på läkarmottagningen och i naturen. För flera av novellkaraktärerna är den egna trädgården ett ställe där lugnet och tillvarons grundackord finns - och trädgårdsintresset delar de med författaren.

Men novellerna pekar också mot något annat, strax bortom det invanda. När sinnevärlden börjar knaka i fogarna och det självklara träder tillbaka, förändras tillvaron. En programmerare ärver en handelsträdgård där trädgårdsmästaren inte säljer sina blommor till vem som helst, och hittar till sin förvåning en annan livsväg. En ny e-boksläsare förändrar texten i boken du läser under läsningen, beroende på dina reaktioner. En älg genomför en mödosam flykt bort från friheten.

Svante Furborgs noveller är fulla av idéer och han låter gärna humorn ta plats - och den magi som gör verkligheten förtrollad.

Svante Furborg är bosatt i Varberg. Han är pensionerad distriktsläkare med studier i bland annat psykologi och filosofi i bagaget. Han har ett djupt vetenskapligt intresse och ägnar en stor del av sin tid till studier inom många olika ämnesområden. Den tid som blir över används till skrivande, fysisk träning och att sköta om trädgården. Han har tidigare givit ut boken "Min barndom på planeten Jorden."En existentiell resa från universum till vårt innersta. I en recension i Gefle Dagblad skriver kulturredaktör Kristian Ekenberg om boken:"Med en prosa som både doftar och smakar skriver han exempelvis om hur julen firades i föräldrahemmet och räknar upp julbordets läckerheter som när Astrid Lindgren dukar upp till Tabberaset i Katthult ... Det är en livsvisdom på ålderns höst som han delar med sig av och som är sympatisk...Det blir mer tilltalande att ta del av den äldre herren som skall lära en allt vad han kan när han så generöst låter barnet stå intill den vuxne mannen. Allt för pompös kan man inte bli efter att ha berättat om ett pojkstreck med hartsfiol."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Testamentet : och andra berättelser
  2. +
  3. Familjeband: En hjärtevärmande antologi om gemenskapens kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjeband: En hjärtevärmande antologi om geme... av Elisabeth Eckert, Jenny Wallin, Jeanette Niemi, Anna Brimse, Elisabeth Isaksson (häftad).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Svante Furborg

  • Min barndom på planeten Jorden

    Svante Furborg

    I gränslandet mellan självbiografi och facklitteratur bjuder författaren in oss till en personlig och djupt existentiell resa från universum till vårt innersta - från reflektioner kring aktuell forskning till en pojkes vardag i 1950-talets Gästrik...